"Nema smisla mijenjati selektora dva mjeseca pred SP!"

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Japana Vahid Halilhodžić rekao je da ne razume zašto je smenjen sa te funkcije samo dva meseca pre Mundijala.

Fudbal 03.05.2018 | 17:00
"Nema smisla mijenjati selektora dva mjeseca pred SP!"
Fudbalski savez Japana smenio je Halilhodžića početkom aprila i odluku obrazložio time da je bilo problema u komunikaciji i da je selektor izgubio poverenje igrača.

Mesto selektora preuzeo je Akira Nišino, tehnički direktor u nacionalnom fudbalskom savezu te zemlje.

Halilhodžić je, međutim, istakao da ne postoje problemi u komunikaciji i da nije bilo nagoveštaja o nedostatku poverenja. 

"Za tri godine nikad nisam imao problem ni sa kim. Linije za komunikaciju su uvek bile otvorene. Imali smo odličnu komunikaciju", rekao je Halilhodžić. 

On je istakao da je bio u šoku kada je obavešten da je smenjen. 

"Ni u najgorem snu nisam mogao da pomislim da ovo može da se desi. Bio sam šokiran. Treba mi odgovor, zaslužujem objašnjenje. Ne želim do odem iz Japana kao neradnik, kao neko ko je nekompetentan... Smeniti trenera dva meseca pre Svetskog prvenstva nema smisla", rekao je Halilhodžić. 

Japan je u poslednjim prijateljskim utakmicama odigrao nerešeno s Malijem, a potom je izgubio od Ukrajine. 

"To su bile pripremne utakmice, nisam bio zabrinut zbog rezultata", rekao je Halilhodžić i istakao da je na tim mečevima dao šansu mlađim igračima. 

Halilhodžić je priznao da je bio svestan da su neki igrači bili nesrećni zbog manjeg vremena u igri, ali je dodao da je to deo sporta i da se to dešava u bilo kom timu. 

Ako je neko kriv zbog nedostatka komunikacije, onda je Fudbalski savez Japana, istakao je Halilhodžić. Što se tiče nedostatka poverenja, Halilhodžić je naveo da je dobio brojne poruke igrača koji su mu rekli da je za njih bio očinska figura. 

Japan će na leto u Rusiji igrati svoje šesto uzastopno svetsko prvenstvo. Dva puta za to vreme je prošao grupu i odmah eliminisan. 

Fudbaleri Japana će u grupi na Svetskom prvenstvo igrati sa Kolumbijom, Senegalom i Poljskom. 

"Uvek ću podržavati Japan i želim im sve najbolje", rekao je Halilhodžić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar