План за подјелу Блиског истока

Западне земље користе ријечи подршке суверенитету, независности и територијалном интегритету Сирије као покриће за своје планове да преобликују Блиски исток, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Свијет 28.04.2018 | 16:03
План за подјелу Блиског истока
Он је то рекао на почетку састанка са турским и иранским колегом Мевлутом Чавушоглуом и Мохамад Џавад Зарифом, преноси Тасс.

"За западне земље, изјаве подршке суверенитету независности и територијалном интегритету Сирије су само ријечи, које по свему судећи треба да прикрију планове за преобликовање Блиског истока и подели Сирије", рекао је Лавров.

Он је казао да је убијеђен да су Русија, Турска и Иран искрено заинтересоване за очување цјеловитости Сирије, у којој "етничке и вјерске групе имају једнака права и могу да живе у миру међу собом и са сусједима".

"Морамо помоћи Сиријцима да очисте земљу од терориста и помажемо сиријској влади да изгради мостове националног помирења и оно што је срушено", рекао је Лавров.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Исто као и Ви

28.04.2018 15:57

Западне земље користе ријечи подршке суверенитету, независности и територијалном интегритету Сирије " као и ви Босне и Херцеговине " као покриће за своје планове да преобликују Блиски исток тј. ви Балкан.

ОДГОВОРИТЕ