Plan za podjelu Bliskog istoka

Zapadne zemlje koriste riječi podrške suverenitetu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Sirije kao pokriće za svoje planove da preoblikuju Bliski istok, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Svijet 28.04.2018 | 16:03
Plan za podjelu Bliskog istoka
On je to rekao na početku sastanka sa turskim i iranskim kolegom Mevlutom Čavušogluom i Mohamad Džavad Zarifom, prenosi Tass.

"Za zapadne zemlje, izjave podrške suverenitetu nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Sirije su samo riječi, koje po svemu sudeći treba da prikriju planove za preoblikovanje Bliskog istoka i podeli Sirije", rekao je Lavrov.

On je kazao da je ubijeđen da su Rusija, Turska i Iran iskreno zainteresovane za očuvanje cjelovitosti Sirije, u kojoj "etničke i vjerske grupe imaju jednaka prava i mogu da žive u miru među sobom i sa susjedima".

"Moramo pomoći Sirijcima da očiste zemlju od terorista i pomažemo sirijskoj vladi da izgradi mostove nacionalnog pomirenja i ono što je srušeno", rekao je Lavrov.

(Tanjug) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Isto kao i Vi

28.04.2018 15:57

Zapadne zemlje koriste riječi podrške suverenitetu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Sirije " kao i vi Bosne i Hercegovine " kao pokriće za svoje planove da preoblikuju Bliski istok tj. vi Balkan.

ODGOVORITE