"Политика је постала роба"

"Политика је постала роба и сад неће нека јавна личност да каже мишљење за или против, а да се не наплати. И ја могу да кажем нешто, али морам да наплатим. Идеје су умрле. Оне су остале крајем деведесетих, председници великих држава су бизнисмени и ником није важно да се бави идеологијом него бизнисом", сматра музичар и писац Неле Карајлић.

Србија 28.04.2018 | 13:00
"Политика је постала роба"
Он сматра да политика није крајњи циљ већ је амбијент у коме се развија друштво.

"Ја се надам да се људи све мање свађају због политике, данас нема тог пењења, а можда нема друге стране. Парламент је смишљен да се те стране каналишу да се ми не бисмо тукли по улицама".

Неле Карајлић наводи да је и Топ листа надреалиста везана за политику и додаје да би без полиитке било "као посластичар без колача".

"Друго је кад се бавите политиком у контексту ваше пјесме или серије, незахвално је кад умјетнике питате за дневнополитичко мишљење, ми се тиме не бавимо. Ја могу да дам суд о некој општој ситуацији, али то није суд компетентног човјека".

Неле је коментарисао и историјско помирење Сјеверне и Јужне Кореје, рекавши да није ту много ствар до два предсједника, већ да се много више питају велике силе.

"Свирао сам у Јужној Кореји, знам тај менталитет и страх од сукоба, свест шта им се догодило. Они су слични нама, њихов страх је резултат сукоба светских сила. Надам се да ће нас да оставе на неко време да се помиримо са свима. То што ће се они данас руковати не значи да следеће године неће звецкати оружјем. Не верујем да има човека који би дао команду да се та бомба ланисра или да почне светски рат".

Он је рекао да је свирање у Кореји на њега оставило снажан утисак.

"Њихов модел живота је западни, занимљиво је како снажну страст они крију у себи, сјајна дворана, препуна људи који су озбиљни, онда ерупција емоција, кад крене свирка они сви скоче. Проблем је што скривена страст може да се употреби у контра смеру".

(Н1)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Трн

28.04.2018 11:04

Знам те Карајлицу исфуран си ти да дајес мисљењ. Само сада ниси плацен за заблуде као некада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

28.04.2018 13:39

Како оде према Партизану тако ми симпатије према њему спласнуше.

Name

Бајкер

28.04.2018 16:48

Јели ово она избјеглица , стари Београдјанин

Name

АР

28.04.2018 11:16

Сједи неле гдје си нема те у Бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Епистахије

28.04.2018 11:27

Мој Неле, добро си се ти усро.Ко напусти свој родни крај и онда измисља такве глупости као ти није нигдје добродосао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А је А

28.04.2018 11:34

Господин Ненад "др Неле Карајлић" Јанковић. Дефинитивно један од ликова који су обиљежили моје одрастање. Изузетна част ми је што га лично познајем и што сам имао прилику да пар пута озбиљно разговарам са њим. Неле у потпуности размишља о политичким дешавањима исто као његов колега Емир Кустурица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

28.04.2018 11:39

Где си стари Београђанину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзим бих

28.04.2018 13:03

Да га нисте протјерали неби био Београдјанин.

Name

Реп за мрзим БиХ

28.04.2018 15:33

Засто износис неистине како те није стид.Ко је протјерао Нелета.Кад је цовјек сам признао да је отисао кад је видио да це избити сукоб.Како реце један познати глумац"Није лепо то сто лазес,срамота у твојим годинама".

Name

Карадоз

28.04.2018 11:49

Свирао је у Ј.Кореји провео пар дана И позна менталитет... Које ублехе наставља да продаје овај лик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ало

28.04.2018 11:56

Казе Неле, свирао у Кореји и зна менталитет!!!!!!! Алоо. Па то само будала мозе изјавити? Ста би онда требао Мицк Јагер изјавити? Познаје менталитет цијеле планете??? Неле не сери

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХОС

28.04.2018 12:21

Да, политика је роба која је теби била блиска.Да си се бавио оним сто најбоље знас,сада би био идол на скоро цитавом простору бивсе Југославије,овако ти остаје да тугујес ради ствари које си безпотребно цинио највисе себи,па и народима којима си близак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нвс

28.04.2018 12:25

Гледај само у коментарима колко Нелета мрзе Новомуслићи. А релано могу да га повуку за К. Неле је заштитно лице Сарајева из оног ЈЕДИНОГ доба кад је оно и БИЛО вриједно неког ку.ца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ремиx

28.04.2018 14:26

Читаш ове коменраре махаличара тзв. Сарајлија и као да читаш Иву Андрића.На Дрини ћуприју, Травничку хронику, Ћоркана и швабицу Та мржња и презир потурица је нешто што у највећој мјери доприноси да Босна остане заувујек Проклера авлија. Па, ко је од тих ранијих великих фаца остао за вријеме рата у Сарајеву.. Дино Мерлин, Хари В., Кемо био више у Италији, Харис Џиновић, Брега, Чола,Дјуро из Надреакуста, Пашић, Хадзибегић, Баждаревић а о другој екипи да не причамо Куста, Неда Украден, Неле.. И колико се њих вратило и послије рата да данас живи у Сарајеву? Значи сви су они четници, агресори...Јединин Тифа, од НЕ Бошњака био цијело вријеме у Сарајеву и недавно и он коначно укапиро реалност Саудијског Сарајева. Е сада сада Сандзаклије и други досељеници држе придике о патриотизму и суживоту....Али нека.. Ускоро ће и вас поклооити 100% Саудијски Вехабизам па онда узивајте у Орјент Еxпресу. А Неле... био и остао свој на своме...

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

29.04.2018 06:16

@ Ремиx Предраг Пашић је цијело вријеме рата био у Сарајеву, основао легендарну школу фудбала, Кемо био више у Загребу, Ђуро оставио жену и дијете од пар мјесеци и побјегао у Љубљану етц.!

Name

бивси Сарајлија

29.04.2018 08:22

Све си добро описао, Сарајево висе није што је некад било, а суд о свему доносе новопечене сарајлије , диктирајуци нека нова правила. Од Сарајева праве ругло, прави се сваста , унистише зелене поврсине.