Која атракција је најскупља у Британији?

Велика Британија уопште није јефтина. Музеји су углавном бесплатни, али се неки од њих плаћају, као и одређене атракције.

Путовања 28.04.2018 | 12:02
Која атракција је најскупља у Британији?
Туристичке атракције одличан су начин за упознавање града и упознавање историје и културе. И док је већина музеја у Великој Британији бесплатна, јер власти сматрају како културно наслеђе земље припада свима и да сви имају парво да га упознају, део атракција и музеја ипак кошта, и то папрено.

Кад одлучите да таква места посетите са породицом, цена се повећа. Која је заправо најскупља атракција у Британији? Најскупље, што није изненађење, можемо пронаћи у Лондону.

Ако се одлучите да посетите ову земљу, одрасли ће за улаз у славни музеј воштаних фигура Мадам Тисо морати да издвоје 35 фунти.

Главни град наравно, крије још неке скупе атракције, па тако обилазак Вестминстерске палате кошта 28 фунти, а посета Бакингемској палати и Лондонском оку 24 фунти.

Срећом, посета најатрактивнијим стварима у Уједињеном краљевству и даље је бесплатна, мада постоје сугестије колико би приликом посета требало донирати. Тако Британски музеј можете разгледати бесплатно, али уз напомену да би било лепо оставити 5 фунти.

Најскупље атракције ван Лондона укључују посету Стоунхеџу за који ћете морати да издвојите 19,50 фунти, а обилазак единбуршког дворца кошта фунту мање, пише пункуфер.хр.

У сваком случају, уколико посетите Лондон, а нисте луди за воштаним фигурама и краљевском породицом, рачунајте да ћете о историји земље научити све – бесплатно.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар