Колико често би требало да се туширамо?

Већина људи се у просеку тушира једном дневно. Нова истраживања, међутим, наводе да је ипак боље бити нешто "прљавији" како би се одржала природна равнотежа и влажност коже.

Здравље 28.04.2018 | 12:00
Колико често би требало да се туширамо?
Учесталост туширања зависи од активности појединца, истиче доктор Дејвид Е. Бенк из њујоршког Центра за дерматологију. Он додаје да ако радите физички посао или сваки дан проводите барем сат вежбајући, онда би свакако требало да се туширате једном дневно. 

Ако не припадате тој групи људи, овај стручњак саветује да можете да се туширате сваки други дан и опет ћете бити чисти. Избегавање свакодневног туширања има своје предности, јер претерано излагање коже води може да наруши њену равнотежу и влажности и да доведе до претераног исушивања коже. 

Туширање сваког другог дана помаже у одржавању нивоа природних уља у кожи, због чега она постаје мекша. Такође, на тај начин ћете избећи иритацију коже изазвану врућом водом приликом туширања, тврди доктор Бенк. 

Ипак, не би требало претеривати са паузама у туширању, јер његово избегавање може довести и до проблема са кожом. 

Потребно је туширати се барем два до три пута недељно како бисте избегли непријатне мирисе, али и испрали мртве ћелије коже, као и евентуалне бактерије и гљивице које могу да доведу до инфекција коже и акни, закључује овај дерматолог.

 Б 92
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јаааа

28.04.2018 18:36

...сам балкан бој и смрдим на зној...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј.Н.А.

29.04.2018 14:43

Тусирање цетвртком ,мјењање веса ,нема дезодоранса .....ееееееј била је то Војска !

Name

мислим

30.04.2018 12:26

Ја се купам искљуциво суботом.

ОДГОВОРИТЕ