Деветоро деце избодено насмрт

Деветоро деце избодено је насмрт, а 10 повређено, када их је 28-годишњи мушкарац напао на путу од школе до куће у кинеској провинцији Шанси на северу земље.

Свијет 28.04.2018 | 10:59
Деветоро деце избодено насмрт
Нападач је ухапшен и идентификован само као Жао. Ради се о бившем ученику исте школе који је желео да се освети због малтретирања, наводи агенција Франс прес.

Међу убијенима су седам девојчица и два дечака, а повређена деца пребачена су у болницу. Старост жртава није саопштена, али се верује да имају између 12 и 15 година.

На друштвеним мрежама објављен је и снимак са који се наводи да је направљен одмах након напада на децу, али АФП наводи да није могао да потврди његову аутентичност. 

“Гардијан” истиче да масовни напади ножем нису необични у Кини – у фебруару је мушкарац убио жену и повредио 12 људи у тржном центру у Пекингу, док је у мају прошле године на југу земље убијено двоје, а 18 повређено. 

Осим тога, дешавали су се и напади на децу - у јануару 2017. године мушкарац наоружан ножем ранио је 11 деце у вртићу, а сличан напад догодио се у фебруару 2016. када је повређено десеторо деце.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар