КЛС: 102 поена, за рутинску побједу Звезде!

Звезда са +38 декласирала Златибор и заборавила Борац.  Кошаркаши Црвене звезде победили су Златибор Чајетину са 102:64 у четвртом колу групе А кошаркашке Суперлиге Србије.  Црвено-бели без проблема савладали Златибор, у утакмици у којој се истакао Никола Јовановић, са 17 поена.  Звезда се искалила на Златибору, пукла стотка.  Црвено-бели стигли до врло убедљиве победе у Суперлиги.

Кошарка 27.04.2018 | 21:10
КЛС: 102 поена, за рутинску побједу Звезде!
Звезда је овом победом оставила иза себе пораз и лоше издање које је показала у претходном колу када је поражена у Чачку од Борца.

Бољи шут уз енергичнију игру и одбрану били су разлози за тријумф домаћина. Најефикаснији је у победничком тиму био Никола Јовановић са 17 поена, Филип Човић је убацио 14, а Бранко Лазић 12.

Немања Симовић је убацио црвено-белима 15 поена, а Драгослав Папић и Младен Пантић по 13.

Иако Звездиних 36% одсто шута за три поена не делује импозантно, значајно је боље него 25% против Борца.

Алекса Раданов је већ на почетку утакмице показао "правац" којим ће Звезда играти. Две тројке појачања из ФМП показала су да је лоше издање црвено-белих из меча са Борцем прошлост.

Раданову су се одмах придружили Рочести и Лазић па је домаћин већ до половине прве деонице успео да дође до двоцифрене предности 16:5.

Звезда је диктирала темпо меча који Златибор није могао да испрати па се са 48:31 за домаћина отишло на полувреме.

Јаз између две екипе је почео да се продубљује и у наставку када је Звезда заиграла још чвршћу одбрану, а играчи Златибора су потпуно стали.

Треба истаћи партију Николе Јовановића који је у рекету максимално користио своју шансу и у последњој четвртини направио серију од 10 узастопних поена, било после офанзивних скокова или додавања саиграча.

Звезди је ово трећа победа, а у наредном колу црвено-бели играју против Тамиша у гостима. Златибор има једну победу и три пораза и за три дана игра против Меге на свом паркету.

После непријатног гостовања Борцу и пораза који је управа клуба оценила "срамотним", Црвена звезда мтс остварила је миран, трећи суперлигашки тријумф.

У дворани "Александар Николић", екипа Душана Алимпијевића без трзавица је оправдала улогу фаворита против Златибора и тријумфовала разликом од 38 поена.

Црвена звезда мтс - Златибор 102:64 (30:19, 18:12, 29:22, 25:11)

Звездин тренер искористио је меч да подели минутажу свим играчима осим Огњену Добрићу, који се после меча паузе због повреде вратио у ротацију, али не и на терен. Поентерски гледано, прилику за наступ је најбоље искористио Никола Јовановић, центар који је био први стрелац екипе са 17 поена и шест скокова.

У једном тренутку завршне четвртине, резервна "петица" браниоца титуле везао је десет узастопних поена, на шта се у финишу надовезао и плејмејкер Филип Човић, својом серијом погодака којом је постао други стрелац екипе (14 поена, 5 асистенција). У том тренутку, отпор Златибораца био је увелико сломљен, а иако је меч био одавно решен, црвено-бели су задржали озбиљан приступ и повећавали разлику све до "плус 40", уочи последњег напада Златибора.

Звезда је имала контролу резултата од почетка, током којег се погоцима из даљине истакао капитен Бранко Лазић (12 поена, 4/9 за три). У добром ритму, црвено-бели су већ до прве паузе између четвртина постигли 30 поена и показали да су озбиљно схватили меч и противника.

Црвено-бели су тако остварили и трећи убедљиви тријумф на свом терену, након што су у првом колу декласирали Младост тријумфом од 51 поена разлике, а потом су у другом рутински савладали и Мегу - "плусом од 27".

Наредни меч Звезда ће одиграти у понедељак, 30. априла, против Тамиша у гостима, док ће Златибор после гостовања шампиону и у наредној рунди, исте вечери, играти против АБА лигаша - Мега Бемакса. Екипа Вање Гуше ући ће у тај меч са скором 1-3, након дуела у "Пиониру", у којем је била конкурентнија у првом делу, предвођена Немањом Симовићем (15 поена), као и Младеном Пантићем и Драгославом Папићем (по 13).

Црвена звезда ових дана не може да се похвали позитивном енергијом у и око клуба, али би убедљив тријумф над Златибором у оквиру Суперлиге могао мало да побољша ствари. Звезда је врло лако изашла на крај с гостима из Чајетине и славила с рутинских 102:64 (30:19, 18:12, 29:22, 25:11).

Огњен Добрић је био у тиму, али није играо што је и очекивано јер се још опоравља од повреде. Највеће заслуге за овај тријумф имали су Ален Омић, Тејлор Рочести и Бранко Лазић, а треба истаћи и да су мало већу улогу добили млади Алекса Раданов, као и Никола Јовановић (17 поена, најефикаснији) који се није наиграо ове сезоне.

Очекивало се да Звезда направи разлику већ на почетку утакмице и то се догодило. Рочести је дао тројку,Раданов додао две из два покушаја, Лазић једну и црвено-бели су кренули силовито баш како су и желели. Направили су предност од шест поена већ после два и по минута игре, а после пет минута већ су водили с преко 10 поена разлике.

Ипак, после почетног налета Звезда је заблокирала у другој четвртини, па је при вођству од 30:21 Душан Алимпијевић затражио тајм-аут.

Иако је на почетку деловало да ће Звезда лако почистити госте и то веома убедљиво, то се није дешавало све до краја првог полувремена највише зато што је Златибор јако добро нападао игром испод коша нападајући леђима центре Звезде. А и црвено-бели су имали неке лоше потезе као што је био лош пас Јанковића, или изгубјена лопта Човића.

До краја полувремена прорадио је Рочести, потом се укључио у збивања на паркету и Марко Кешељ, Ален Омић је врло добро контролисао скок и све је то довело до вођства Звезде на полувремену од 48:31.

У трећој деоници Звезда је стигла до предности од преко 20 поена разлике и ту се већ није постављало питање победника. Посебно што су гости имали врло уску ротацију и видело се да је дошло до замора.

После пораза у Чачку те прича око смене тренера и испадања из АБА лиге које је још у мислима Звезде, ово може да буде показатељ како би црвено-бели требало да изгледају у Суперлиги. Мада, Златибор свакако није противник где то може на прави начин да се измери. 

Највише што Црвена звезда може да добије ове сезоне је титула првака Србије. Која не доноси излазак у Европу.

СУПЕРЛИГА: ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - ЗЛАТИБОР ЧАЈЕТИНА 102:64 (30:19, 18:12, 29:22, 25:11)
Дворана Пионир, 898 гледалаца

Црвена звезда: Рочести 10, Лазић 12, Омић 10, Јанковић 9, Раданов 8, Кешељ 11, Човић 14, Добрић, Јовановић 17, Давидовац, Лесор 2, Фелдин 9

Златибор: Симовић 15, Папић13, Ризнић 4, Маројевић 2, Поповић 7, Тмушић, Величковић, Смоловић 2, Чорбић, Гуџић 8, Спасов, Пантић 13

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар