KLS: 102 poena, za rutinsku pobjedu Zvezde!

Zvezda sa +38 deklasirala Zlatibor i zaboravila Borac.  Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zlatibor Čajetinu sa 102:64 u četvrtom kolu grupe A košarkaške Superlige Srbije.  Crveno-beli bez problema savladali Zlatibor, u utakmici u kojoj se istakao Nikola Jovanović, sa 17 poena.  Zvezda se iskalila na Zlatiboru, pukla stotka.  Crveno-beli stigli do vrlo ubedljive pobede u Superligi.

Košarka 27.04.2018 | 21:10
KLS: 102 poena, za rutinsku pobjedu Zvezde!
Zvezda je ovom pobedom ostavila iza sebe poraz i loše izdanje koje je pokazala u prethodnom kolu kada je poražena u Čačku od Borca.

Bolji šut uz energičniju igru i odbranu bili su razlozi za trijumf domaćina. Najefikasniji je u pobedničkom timu bio Nikola Jovanović sa 17 poena, Filip Čović je ubacio 14, a Branko Lazić 12.

Nemanja Simović je ubacio crveno-belima 15 poena, a Dragoslav Papić i Mladen Pantić po 13.

Iako Zvezdinih 36% odsto šuta za tri poena ne deluje impozantno, značajno je bolje nego 25% protiv Borca.

Aleksa Radanov je već na početku utakmice pokazao "pravac" kojim će Zvezda igrati. Dve trojke pojačanja iz FMP pokazala su da je loše izdanje crveno-belih iz meča sa Borcem prošlost.

Radanovu su se odmah pridružili Ročesti i Lazić pa je domaćin već do polovine prve deonice uspeo da dođe do dvocifrene prednosti 16:5.

Zvezda je diktirala tempo meča koji Zlatibor nije mogao da isprati pa se sa 48:31 za domaćina otišlo na poluvreme.

Jaz između dve ekipe je počeo da se produbljuje i u nastavku kada je Zvezda zaigrala još čvršću odbranu, a igrači Zlatibora su potpuno stali.

Treba istaći partiju Nikole Jovanovića koji je u reketu maksimalno koristio svoju šansu i u poslednjoj četvrtini napravio seriju od 10 uzastopnih poena, bilo posle ofanzivnih skokova ili dodavanja saigrača.

Zvezdi je ovo treća pobeda, a u narednom kolu crveno-beli igraju protiv Tamiša u gostima. Zlatibor ima jednu pobedu i tri poraza i za tri dana igra protiv Mege na svom parketu.

Posle neprijatnog gostovanja Borcu i poraza koji je uprava kluba ocenila "sramotnim", Crvena zvezda mts ostvarila je miran, treći superligaški trijumf.

U dvorani "Aleksandar Nikolić", ekipa Dušana Alimpijevića bez trzavica je opravdala ulogu favorita protiv Zlatibora i trijumfovala razlikom od 38 poena.

Crvena zvezda mts - Zlatibor 102:64 (30:19, 18:12, 29:22, 25:11)

Zvezdin trener iskoristio je meč da podeli minutažu svim igračima osim Ognjenu Dobriću, koji se posle meča pauze zbog povrede vratio u rotaciju, ali ne i na teren. Poenterski gledano, priliku za nastup je najbolje iskoristio Nikola Jovanović, centar koji je bio prvi strelac ekipe sa 17 poena i šest skokova.

U jednom trenutku završne četvrtine, rezervna "petica" branioca titule vezao je deset uzastopnih poena, na šta se u finišu nadovezao i plejmejker Filip Čović, svojom serijom pogodaka kojom je postao drugi strelac ekipe (14 poena, 5 asistencija). U tom trenutku, otpor Zlatiboraca bio je uveliko slomljen, a iako je meč bio odavno rešen, crveno-beli su zadržali ozbiljan pristup i povećavali razliku sve do "plus 40", uoči poslednjeg napada Zlatibora.

Zvezda je imala kontrolu rezultata od početka, tokom kojeg se pogocima iz daljine istakao kapiten Branko Lazić (12 poena, 4/9 za tri). U dobrom ritmu, crveno-beli su već do prve pauze između četvrtina postigli 30 poena i pokazali da su ozbiljno shvatili meč i protivnika.

Crveno-beli su tako ostvarili i treći ubedljivi trijumf na svom terenu, nakon što su u prvom kolu deklasirali Mladost trijumfom od 51 poena razlike, a potom su u drugom rutinski savladali i Megu - "plusom od 27".

Naredni meč Zvezda će odigrati u ponedeljak, 30. aprila, protiv Tamiša u gostima, dok će Zlatibor posle gostovanja šampionu i u narednoj rundi, iste večeri, igrati protiv ABA ligaša - Mega Bemaksa. Ekipa Vanje Guše ući će u taj meč sa skorom 1-3, nakon duela u "Pioniru", u kojem je bila konkurentnija u prvom delu, predvođena Nemanjom Simovićem (15 poena), kao i Mladenom Pantićem i Dragoslavom Papićem (po 13).

Crvena zvezda ovih dana ne može da se pohvali pozitivnom energijom u i oko kluba, ali bi ubedljiv trijumf nad Zlatiborom u okviru Superlige mogao malo da poboljša stvari. Zvezda je vrlo lako izašla na kraj s gostima iz Čajetine i slavila s rutinskih 102:64 (30:19, 18:12, 29:22, 25:11).

Ognjen Dobrić je bio u timu, ali nije igrao što je i očekivano jer se još oporavlja od povrede. Najveće zasluge za ovaj trijumf imali su Alen Omić, Tejlor Ročesti i Branko Lazić, a treba istaći i da su malo veću ulogu dobili mladi Aleksa Radanov, kao i Nikola Jovanović (17 poena, najefikasniji) koji se nije naigrao ove sezone.

Očekivalo se da Zvezda napravi razliku već na početku utakmice i to se dogodilo. Ročesti je dao trojku,Radanov dodao dve iz dva pokušaja, Lazić jednu i crveno-beli su krenuli silovito baš kako su i želeli. Napravili su prednost od šest poena već posle dva i po minuta igre, a posle pet minuta već su vodili s preko 10 poena razlike.

Ipak, posle početnog naleta Zvezda je zablokirala u drugoj četvrtini, pa je pri vođstvu od 30:21 Dušan Alimpijević zatražio tajm-aut.

Iako je na početku delovalo da će Zvezda lako počistiti goste i to veoma ubedljivo, to se nije dešavalo sve do kraja prvog poluvremena najviše zato što je Zlatibor jako dobro napadao igrom ispod koša napadajući leđima centre Zvezde. A i crveno-beli su imali neke loše poteze kao što je bio loš pas Jankovića, ili izgubjena lopta Čovića.

Do kraja poluvremena proradio je Ročesti, potom se uključio u zbivanja na parketu i Marko Kešelj, Alen Omić je vrlo dobro kontrolisao skok i sve je to dovelo do vođstva Zvezde na poluvremenu od 48:31.

U trećoj deonici Zvezda je stigla do prednosti od preko 20 poena razlike i tu se već nije postavljalo pitanje pobednika. Posebno što su gosti imali vrlo usku rotaciju i videlo se da je došlo do zamora.

Posle poraza u Čačku te priča oko smene trenera i ispadanja iz ABA lige koje je još u mislima Zvezde, ovo može da bude pokazatelj kako bi crveno-beli trebalo da izgledaju u Superligi. Mada, Zlatibor svakako nije protivnik gde to može na pravi način da se izmeri. 

Najviše što Crvena zvezda može da dobije ove sezone je titula prvaka Srbije. Koja ne donosi izlazak u Evropu.

SUPERLIGA: CRVENA ZVEZDA - ZLATIBOR ČAJETINA 102:64 (30:19, 18:12, 29:22, 25:11)
Dvorana Pionir, 898 gledalaca

Crvena zvezda: Ročesti 10, Lazić 12, Omić 10, Janković 9, Radanov 8, Kešelj 11, Čović 14, Dobrić, Jovanović 17, Davidovac, Lesor 2, Feldin 9

Zlatibor: Simović 15, Papić13, Riznić 4, Marojević 2, Popović 7, Tmušić, Veličković, Smolović 2, Čorbić, Gudžić 8, Spasov, Pantić 13

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar