Јачати сарадњу с фирмама Мексика

Посланик у Представничком дому и предсједавајући Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Интерпарламентарној унији (ИПУ) Ненад Лалић разговарао је данас у Сарајеву са нерезидентним амбасадором Мексика за Босну и Херцеговину Марцом Антонијем Гарциом Бланцом о могућностима унапређења билатералне сарадње двије пријатељске земље.

Република Српска 27.04.2018 | 18:06
Јачати сарадњу с фирмама Мексика
Током састанка заједнички је констатовано да су политички односи двије земље у сталном успону, посебно у посљедњих годину дана, чему је допринијела чињеница да је БиХ отворила почасни конзулат у Мексику и да се очекује да до краја ове године и Мексико отвори почасни конзулат у БиХ.

Уз захвалност Босни и Херцеговини и члановима Делегације ПСБиХ у ИПУ на подршци избору мексичке сенаторке Габриеле Цуевас Барон за предсједницу ИПУ, амбасадор Бланцо нагласио је потребу јачања сарадње два државна парламента. С тим у вези, упутио је и позив члановима ПСБиХ да буду дио посматрачке мисије на предсједничким изборима, који ће се у Мексику одржати 1. јула ове године.

Иако трговинска размјена између двије земље биљежи сталан раст, оцијењено је да постоји велики простор за унапређење привредне сарадње, посебно у областима намјенске индустрије, пољопривреде и туризма.

Говорећи о могућностима сарадње у намјенској индустрији, Лалић посебно је апострофирао програм фабрике „Орао“ из Бијељине, која у области производње и ремонта млазних авио-мотора има тржиште у великом броју земаља на свим континентима.

Лалић је изразио интересовање и за успостављање сарадње у области високог образовања и културе, те подржао напоре званичника Мексика и Босне и Херцеговине који раде на усаглашавању и потписивању међудржавних споразума у овим областима, наведено је у саопштењу ПС БиХ. 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лепо богами

27.04.2018 16:10

Значи бићемо дистрибутери дроге за Европску Унију. Благо нама,на добром смо путу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Облаат Нациато Изјапила ,

28.04.2018 10:13

Да би се мало висе потрудили ,са народом бивсе yуге да сурађујете мало висе, мало висе постовања ;а ви у далеки меxико ,од тамо и Трамп бези , ви сте тотало похманитали,

Name

Медо

27.04.2018 16:18

Стално сам се питао зашто нам је привредна сарадња са Мексиком тако слаба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

27.04.2018 16:19

Само нас специјалне везе са Мексиком спасавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

27.04.2018 17:05

Ми њима ракију, они нама текилу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

27.04.2018 17:32

Само Табасцо сос...

ОДГОВОРИТЕ