Трамп: Ко нас не подржи за Мундијал, да се пази!

Доналд Трамп има поруку за све земље које не буду подржале заједничку кандидатуру САД, Мексика и Канаде за домаћинство Светског првенства 2026. године.

Фудбал 09.05.2018 | 08:00
Трамп: Ко нас не подржи за Мундијал, да се пази!
САД, Канада и Мексико желе заједнички да организују Светско фудбалско првенство 2026. године, а све остале земље су добиле упозорење, па и претњу са највишег места америчке администрације.

Од председника САД Доналда Трампа лично!

Он је на свом Тwиттер налогу поручио свим земљама да добро размисле да ли ће бити подржати заједничку кандидатуру те три земље. Тачније, боље би им било!

"САД снажно стоје иза заједничке кандидатуру са Канадом и Мексиком за организацију Мундијала 2026. године. Била би срамота ако земље које ми стално подржавамо буду лобиларе против САД (у овој кандидатури). Зашто бисмо онда ми подржавали те земље, ако оне не подржавају нас, укључујући и Уједињене нације?", поручио је Трамп.

Раније овог месеца  изражена је жеља ове три земље да буду домаћини светског шампионата за осам година.

Та објава многе је зачудила, с обзиром на познате ставове Трампа о Мексику и илегалној имиграцији и једном од његових предизборних обећања да ће направити Зид по целој јужној граници САД како би спречио илегалне преласке из Мексика.

То обећање и даље стоји, а Трамно чека одобрење Конгреса (и новчана средства) за испуњење те идеје.

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЧАПАЈЕВ

09.05.2018 08:13

Будалетина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИО, НЕ БИО.

09.05.2018 10:25

Он га гледат неце!