Tramp: Ko nas ne podrži za Mundijal, da se pazi!

Donald Tramp ima poruku za sve zemlje koje ne budu podržale zajedničku kandidaturu SAD, Meksika i Kanade za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2026. godine.

Fudbal 09.05.2018 | 08:00
Tramp: Ko nas ne podrži za Mundijal, da se pazi!
SAD, Kanada i Meksiko žele zajednički da organizuju Svetsko fudbalsko prvenstvo 2026. godine, a sve ostale zemlje su dobile upozorenje, pa i pretnju sa najvišeg mesta američke administracije.

Od predsednika SAD Donalda Trampa lično!

On je na svom Twitter nalogu poručio svim zemljama da dobro razmisle da li će biti podržati zajedničku kandidaturu te tri zemlje. Tačnije, bolje bi im bilo!

"SAD snažno stoje iza zajedničke kandidaturu sa Kanadom i Meksikom za organizaciju Mundijala 2026. godine. Bila bi sramota ako zemlje koje mi stalno podržavamo budu lobilare protiv SAD (u ovoj kandidaturi). Zašto bismo onda mi podržavali te zemlje, ako one ne podržavaju nas, uključujući i Ujedinjene nacije?", poručio je Tramp.

Ranije ovog meseca  izražena je želja ove tri zemlje da budu domaćini svetskog šampionata za osam godina.

Ta objava mnoge je začudila, s obzirom na poznate stavove Trampa o Meksiku i ilegalnoj imigraciji i jednom od njegovih predizbornih obećanja da će napraviti Zid po celoj južnoj granici SAD kako bi sprečio ilegalne prelaske iz Meksika.

To obećanje i dalje stoji, a Tramno čeka odobrenje Kongresa (i novčana sredstva) za ispunjenje te ideje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ČAPAJEV

09.05.2018 08:13

Budaletina.

ODGOVORITE
Name

BIO, NE BIO.

09.05.2018 10:25

On ga gledat nece!