Недовић близу милионског уговора са Арманијем!

Немања Недовић, кошаркаш Уникахе, близу је договора са Арманије из Милана за наредну сезону, преноси портал из Малаге "Диарио сур".  Италијани дошли по Недовића, Уникахи "везане руке"! Српски интернационалац очигледно ће променити клуб на лето. У Малаги су остали без одговора на понуду која је дошла из Италије.

Кошарка 30.04.2018 | 14:30
Недовић близу милионског уговора са Арманијем!
Недовић, који је ове сезоне један од најбољих кошаркаша у Европи, привукао је пажњу тима из града моде који не жали новац.

Према писању шпанског листа ради се о вишемилионском уговору, који Уникаха не може да изједначи.

Армани жели да се осигура са Недовићем, спремни су да му понуде уговор на три године и да буде окосница тима наредних сезона.

Екипа из Милана већ неколико година заредом има скупоцен тим, али су без већих резултата у Европи. Последњи велик успех имали су сезоне 2013/2014 када су играли Топ 8.

Ове такмичарске године, после 30 одиграних утакмица у Евролиги, завршили су на претпоследњем месту са скором од 10 победа и 20 пораза.

Недовић ове сезоне у Евролиги и Ендеси просечно бележи 15,4 поена и 4,4 асистенције, за само 23 минута на терену.

После турбулентног периода каријере, повратка из Голден Стејта у Европу и кратке епизоде у Валенсији, Немања Недовић (26, 191 цм) стигао је 2015. године у Малагу и у њој се потпуно афирмисао.

Експлозивни српски интернационалац израстао је у својој трећој сезони у Уникахи у лидера екипе, остваривао неке заиста сјајне игре и скренуо пажњу других клубова.

Један од њих је Армани, који је очигледно већ добио битку за Недовићев потпис.

Локални лист из Малаге "Диарио Сур", потврдио је на основу својих извора да је евролигаш из Милана доставио Недовићу милионску понуду, која је достигла Уникахи недостижну цифру.

"Понуда је таква да је на њу, у финансијском аспекту, скоро немогуће одговорити. Износ је много већи од своте коју Уникаха тренутно издваја за његову плату, а он је најплаћенији играч у екипи. У клубу су се већ помирили са чињеницом да ће ово бити његова последња сезона у зеленом дресу и очекују да бар добију одговарајуће обезбеђење, с обзиром на то да је пред њим још једна година уговора", пише шпански лист.

Интересовање за Недовића није изненађујуће, с обзиром на то да је лигашки део евролигашке сезоне завршио као трећи стрелац, са 16,8 поена по мечу. Ефикаснији од њега били су само Нандо Де Коло са 16,9 поена по мечу и Алексеј Швед, са 21,3.

Локални медији у Андалузији јављају да је Немања Недовић на корак од трансфера у Армани из Милана. Клуб чије оригинално име је Олимпија је спремио милионски уговор за српског бека из Уникахе.

Недовићев уговор са клубом из Малаге истиче на крају сезоне, желели су да га задрже, али трансфер у Милано је договорен јер Шпанци нису имали шансе да финансијски парирају понуди са Апенина. Недовић је и прошлог лета имао бројне понуде, али је изабрао да остане у Малаги. И није погрешио. Одиграо је најбољу сезону у каријери и додатно себи подигао вредност. Толико да Олимпија није питала за цену и спремила му је милионски трогодишњи уговор који не може да одбије. Уникахи је саопштио да је ово његова последња сезона у том клубу, а локални медији тврде да је већ прихватио понуду из Италије.

Србин је сезону у Евролиги завршио као трећи стрелац такмичења иза Де Колоа и Шведа и седми на листи најкориснијих играча такмичења. У Милану су помно пратили његове партије и решили да га ангажују као једног од кључних играча за наредну сезону. Са буџетом од 19.000.000 евра за годину дана, Армани је сезону у Евролиги завршио на последњем месту и сада се спрема велика реконструкција тима како би и у наредној сезони били конкурентни.

Недовић је имао и друге понуде, али је на његов избор утицао и изазов живота у Италији. Као дете је неколико година живео у Италији где је његов отац играо рукомет, а тако је постао и велики навијач Јувентуса.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар