Nedović blizu milionskog ugovora sa Armanijem!

Nemanja Nedović, košarkaš Unikahe, blizu je dogovora sa Armanije iz Milana za narednu sezonu, prenosi portal iz Malage "Diario sur".  Italijani došli po Nedovića, Unikahi "vezane ruke"! Srpski internacionalac očigledno će promeniti klub na leto. U Malagi su ostali bez odgovora na ponudu koja je došla iz Italije.

Košarka 30.04.2018 | 14:30
Nedović blizu milionskog ugovora sa Armanijem!
Nedović, koji je ove sezone jedan od najboljih košarkaša u Evropi, privukao je pažnju tima iz grada mode koji ne žali novac.

Prema pisanju španskog lista radi se o višemilionskom ugovoru, koji Unikaha ne može da izjednači.

Armani želi da se osigura sa Nedovićem, spremni su da mu ponude ugovor na tri godine i da bude okosnica tima narednih sezona.

Ekipa iz Milana već nekoliko godina zaredom ima skupocen tim, ali su bez većih rezultata u Evropi. Poslednji velik uspeh imali su sezone 2013/2014 kada su igrali Top 8.

Ove takmičarske godine, posle 30 odigranih utakmica u Evroligi, završili su na pretposlednjem mestu sa skorom od 10 pobeda i 20 poraza.

Nedović ove sezone u Evroligi i Endesi prosečno beleži 15,4 poena i 4,4 asistencije, za samo 23 minuta na terenu.

Posle turbulentnog perioda karijere, povratka iz Golden Stejta u Evropu i kratke epizode u Valensiji, Nemanja Nedović (26, 191 cm) stigao je 2015. godine u Malagu i u njoj se potpuno afirmisao.

Eksplozivni srpski internacionalac izrastao je u svojoj trećoj sezoni u Unikahi u lidera ekipe, ostvarivao neke zaista sjajne igre i skrenuo pažnju drugih klubova.

Jedan od njih je Armani, koji je očigledno već dobio bitku za Nedovićev potpis.

Lokalni list iz Malage "Diario Sur", potvrdio je na osnovu svojih izvora da je evroligaš iz Milana dostavio Nedoviću milionsku ponudu, koja je dostigla Unikahi nedostižnu cifru.

"Ponuda je takva da je na nju, u finansijskom aspektu, skoro nemoguće odgovoriti. Iznos je mnogo veći od svote koju Unikaha trenutno izdvaja za njegovu platu, a on je najplaćeniji igrač u ekipi. U klubu su se već pomirili sa činjenicom da će ovo biti njegova poslednja sezona u zelenom dresu i očekuju da bar dobiju odgovarajuće obezbeđenje, s obzirom na to da je pred njim još jedna godina ugovora", piše španski list.

Interesovanje za Nedovića nije iznenađujuće, s obzirom na to da je ligaški deo evroligaške sezone završio kao treći strelac, sa 16,8 poena po meču. Efikasniji od njega bili su samo Nando De Kolo sa 16,9 poena po meču i Aleksej Šved, sa 21,3.

Lokalni mediji u Andaluziji javljaju da je Nemanja Nedović na korak od transfera u Armani iz Milana. Klub čije originalno ime je Olimpija je spremio milionski ugovor za srpskog beka iz Unikahe.

Nedovićev ugovor sa klubom iz Malage ističe na kraju sezone, želeli su da ga zadrže, ali transfer u Milano je dogovoren jer Španci nisu imali šanse da finansijski pariraju ponudi sa Apenina. Nedović je i prošlog leta imao brojne ponude, ali je izabrao da ostane u Malagi. I nije pogrešio. Odigrao je najbolju sezonu u karijeri i dodatno sebi podigao vrednost. Toliko da Olimpija nije pitala za cenu i spremila mu je milionski trogodišnji ugovor koji ne može da odbije. Unikahi je saopštio da je ovo njegova poslednja sezona u tom klubu, a lokalni mediji tvrde da je već prihvatio ponudu iz Italije.

Srbin je sezonu u Evroligi završio kao treći strelac takmičenja iza De Koloa i Šveda i sedmi na listi najkorisnijih igrača takmičenja. U Milanu su pomno pratili njegove partije i rešili da ga angažuju kao jednog od ključnih igrača za narednu sezonu. Sa budžetom od 19.000.000 evra za godinu dana, Armani je sezonu u Evroligi završio na poslednjem mestu i sada se sprema velika rekonstrukcija tima kako bi i u narednoj sezoni bili konkurentni.

Nedović je imao i druge ponude, ali je na njegov izbor uticao i izazov života u Italiji. Kao dete je nekoliko godina živeo u Italiji gde je njegov otac igrao rukomet, a tako je postao i veliki navijač Juventusa.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar