Симеоне као Ескобар: Хијо де пута!

Тренер Атлетико Мадрида послат је на трибине из мање-више очигледног разлога.

Фудбал 27.04.2018 | 17:15
Симеоне као Ескобар: Хијо де пута!
Тренер Атлетико Мадрида, Дијего Симеоне, провео је крај терена исто колико и његов десни бек, Шиме Врсаљко, на њему.

Због жестоког протеста и очигледних увреда упућеним француском судији Клемону Турпану, популарни "Чоло" послат је на трибине "Емирејтса" одакле је посматрао већи део прве утакмице полуфинала Лиге Европе... а, како ствари стоје, са трибина ће гледати и реванш са Арсеналом на "Метрополитану".

Након што је Турпан у 4. минуту показао Врсаљку жути картон за оштар старт, а шест минута касније још један - због грубог прекршаја над Александром Лаказетом - Симеоне је реаговао претерано и, тврде "читачи са усана", понављао Французу: "Хијо де пута, хијо де пута".

То би, за случај да је потребно, у конкретном преводу значило: "Кучкин сине, кучкин сине".



Турпану није било потребно посебно познавање шпанског да би разумео шта му говори тренер мадридског клуба, па је послао Симеонеа у ВИП ложу одакле је Аргентинац посматрао како његов бројчано надјачан састав издржава под притиском све до 61. минута када је Лаказет погодио главом на центаршут Џека Вилшера.

Ипак, након што је Антоан Гризман у 82. минуту казнио још једну у низу индивидуалних грешака Арсеналових штопера, овог пута земљака Лорана Кошелног, "атлети" су стигли до резултата који их сврстава у фаворита пред реванш у Мадриду наредног четвртка.

Атлетико није примио гол на "Метрополитану" у последњих 11 утакмица, а само су четири тима у Ла Лиги ове сезоне успела да затресу мрежу Јана Облака на утакмицама у којима је Симеонеов тим био домаћин.

Међутим, уколико УЕФА буде одлучивала у складу са стандардима од раније, не само да ће црвено-бели напасти екипу менаџера Арсена Венгера без Врсаљка већ и без енергије коју акумулира и емитује њихов срчани тренер - повремено и вођа навијача на "Калдерону" односно "Метрополитану".

Резултати полуфинала:

Арсенал - Атлетико Мадрид 1:1 (0:0)
/Лаказет 61 - Гризман 82/

Олимпик Марсеј - Салцбург 2:0 (1:0)
/Тован 15, Н'Ђије 63/

Реванши су наредног четвртка, 3. маја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар