Simeone kao Eskobar: Hijo de puta!

Trener Atletiko Madrida poslat je na tribine iz manje-više očiglednog razloga.

Fudbal 27.04.2018 | 17:15
Simeone kao Eskobar: Hijo de puta!
Trener Atletiko Madrida, Dijego Simeone, proveo je kraj terena isto koliko i njegov desni bek, Šime Vrsaljko, na njemu.

Zbog žestokog protesta i očiglednih uvreda upućenim francuskom sudiji Klemonu Turpanu, popularni "Čolo" poslat je na tribine "Emirejtsa" odakle je posmatrao veći deo prve utakmice polufinala Lige Evrope... a, kako stvari stoje, sa tribina će gledati i revanš sa Arsenalom na "Metropolitanu".

Nakon što je Turpan u 4. minutu pokazao Vrsaljku žuti karton za oštar start, a šest minuta kasnije još jedan - zbog grubog prekršaja nad Aleksandrom Lakazetom - Simeone je reagovao preterano i, tvrde "čitači sa usana", ponavljao Francuzu: "Hijo de puta, hijo de puta".

To bi, za slučaj da je potrebno, u konkretnom prevodu značilo: "Kučkin sine, kučkin sine".



Turpanu nije bilo potrebno posebno poznavanje španskog da bi razumeo šta mu govori trener madridskog kluba, pa je poslao Simeonea u VIP ložu odakle je Argentinac posmatrao kako njegov brojčano nadjačan sastav izdržava pod pritiskom sve do 61. minuta kada je Lakazet pogodio glavom na centaršut Džeka Vilšera.

Ipak, nakon što je Antoan Grizman u 82. minutu kaznio još jednu u nizu individualnih grešaka Arsenalovih štopera, ovog puta zemljaka Lorana Košelnog, "atleti" su stigli do rezultata koji ih svrstava u favorita pred revanš u Madridu narednog četvrtka.

Atletiko nije primio gol na "Metropolitanu" u poslednjih 11 utakmica, a samo su četiri tima u La Ligi ove sezone uspela da zatresu mrežu Jana Oblaka na utakmicama u kojima je Simeoneov tim bio domaćin.

Međutim, ukoliko UEFA bude odlučivala u skladu sa standardima od ranije, ne samo da će crveno-beli napasti ekipu menadžera Arsena Vengera bez Vrsaljka već i bez energije koju akumulira i emituje njihov srčani trener - povremeno i vođa navijača na "Kalderonu" odnosno "Metropolitanu".

Rezultati polufinala:

Arsenal - Atletiko Madrid 1:1 (0:0)
/Lakazet 61 - Grizman 82/

Olimpik Marsej - Salcburg 2:0 (1:0)
/Tovan 15, N'Đije 63/

Revanši su narednog četvrtka, 3. maja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar