ЕЛ - најава: ЦСКА и Реал близу Ф4!

Армејци се разбудили поразом од Химкија, а Дончић мора кад тад да проради, а онда тешко Панатинаикосу.

Кошарка 27.04.2018 | 16:45
ЕЛ - најава: ЦСКА и Реал близу Ф4!
Жалгирис и Фенербахче су јуче обезбедили место на Фајнал фору у Београду, а вечерас ту прилику имају ЦСКА и Реал Мадрид. Под условом, наравно, да савладају Химки, односно Панатинаикос у преосталим сусретима четврте рунде плеј-офа Евролиге. 

Химки је најзад нашао решење за ЦСКА и стигао до прве победе над градским ривалом ове сезоне. Заслужила је екипа Јоргоса Барцокаса ову победу с обзиром да је водила практично од почетка утакмице и није дозвољавала Армејцима да дођу до даха. Кључ победе био је дефанзиви, пошто је Химки примио најмањи број поена у двобојима са ЦСКА ове сезоне, само 73. Алексеј Швед је одиграо најбољу утакмицу у серији, крунисао је са 27 поена, а огроман импулс тиму пружио је и повратак Тајлера Ханикатана терен. Американац је врло користан играч и штета за Химки што није могао раније да га користи. ЦСКА је деловао успавано у том сусрету. Као да је очекивао да ће жуто-плави из Митишћија да се предају и пожеле им срећан пут у српску престоницу. Чини се да се први пут у овој серији осетио изостанак Нанда Де Колоа иКајла Хајнса, који су ван строја. Барцокас је у најави меча истакао да се ништа неће променити у приступу мечу, док је Итудис истакао да следи веома тешка плеј-оф утакмица, у којој његов тим мора да буде чвшћи.

У другом мечу Реал у Мадриду игра са Панатинаикосом, кога је пре два дана савладао за вођство 2-1 у серији. Серхио Љуљ се вратио на паркет у трећем чину овог обрачуна, промашивао три четвртине све што је бацио на кош, а онда погодио две далеке тројке у последњој деоници и најавио победу Реала. Био је то све време меч у коме ниједна од екипа није успевала превише да преломи меч. После прве деонице било је нерешено, а Мадриђани су на паузу отишли с пет поена предности. Реал је у трећој деоници водио и 13 разлике, још у неколико наврата по 11, али је у последњих десет минута краљевски тим ушао са само четири поена предности. Панатинаикос је контролисао скок, а позитивно по Зелене делује чињеница да одбрана може да изађе на крај са Реалом. Ипак, имајте на уму да Лука Дончић готово ништа није показао у овој серији, а такав играч мора пре или касније да проради.

ЕВРОЛИГА (ПЛЕЈ-ОФ) - ЧЕТВРТЕ УТАКМИЦЕ

Четвртак

Жалгирис - Олимпијакос 101:91  /у серији 3:1/
Басконија - Фенербахче 92:83  /у серији 1:3/

Петак

19.00: Химки - ЦСКА /у серији 1:2/
21.00: Реал Мадрид - Панатинаикос /у серији 2:1/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар