EL - najava: CSKA i Real blizu F4!

Armejci se razbudili porazom od Himkija, a Dončić mora kad tad da proradi, a onda teško Panatinaikosu.

Košarka 27.04.2018 | 16:45
EL - najava: CSKA i Real blizu F4!
Žalgiris i Fenerbahče su juče obezbedili mesto na Fajnal foru u Beogradu, a večeras tu priliku imaju CSKA i Real Madrid. Pod uslovom, naravno, da savladaju Himki, odnosno Panatinaikos u preostalim susretima četvrte runde plej-ofa Evrolige. 

Himki je najzad našao rešenje za CSKA i stigao do prve pobede nad gradskim rivalom ove sezone. Zaslužila je ekipa Jorgosa Barcokasa ovu pobedu s obzirom da je vodila praktično od početka utakmice i nije dozvoljavala Armejcima da dođu do daha. Ključ pobede bio je defanzivi, pošto je Himki primio najmanji broj poena u dvobojima sa CSKA ove sezone, samo 73. Aleksej Šved je odigrao najbolju utakmicu u seriji, krunisao je sa 27 poena, a ogroman impuls timu pružio je i povratak Tajlera Hanikatana teren. Amerikanac je vrlo koristan igrač i šteta za Himki što nije mogao ranije da ga koristi. CSKA je delovao uspavano u tom susretu. Kao da je očekivao da će žuto-plavi iz Mitišćija da se predaju i požele im srećan put u srpsku prestonicu. Čini se da se prvi put u ovoj seriji osetio izostanak Nanda De Koloa iKajla Hajnsa, koji su van stroja. Barcokas je u najavi meča istakao da se ništa neće promeniti u pristupu meču, dok je Itudis istakao da sledi veoma teška plej-of utakmica, u kojoj njegov tim mora da bude čvšći.

U drugom meču Real u Madridu igra sa Panatinaikosom, koga je pre dva dana savladao za vođstvo 2-1 u seriji. Serhio Ljulj se vratio na parket u trećem činu ovog obračuna, promašivao tri četvrtine sve što je bacio na koš, a onda pogodio dve daleke trojke u poslednjoj deonici i najavio pobedu Reala. Bio je to sve vreme meč u kome nijedna od ekipa nije uspevala previše da prelomi meč. Posle prve deonice bilo je nerešeno, a Madriđani su na pauzu otišli s pet poena prednosti. Real je u trećoj deonici vodio i 13 razlike, još u nekoliko navrata po 11, ali je u poslednjih deset minuta kraljevski tim ušao sa samo četiri poena prednosti. Panatinaikos je kontrolisao skok, a pozitivno po Zelene deluje činjenica da odbrana može da izađe na kraj sa Realom. Ipak, imajte na umu da Luka Dončić gotovo ništa nije pokazao u ovoj seriji, a takav igrač mora pre ili kasnije da proradi.

EVROLIGA (PLEJ-OF) - ČETVRTE UTAKMICE

Četvrtak

Žalgiris - Olimpijakos 101:91  /u seriji 3:1/
Baskonija - Fenerbahče 92:83  /u seriji 1:3/

Petak

19.00: Himki - CSKA /u seriji 1:2/
21.00: Real Madrid - Panatinaikos /u seriji 2:1/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar