Пријем младих у Оружане снаге БиХ

Министарство одбране БиХ данас је на службеној веб-страници објавило јавни оглас за попуњавање 815 формацијских мјеста у Оружаним снагама, који траје 21 дан од дана објављивања.

Босна и Херцеговина 27.04.2018 | 12:12
Пријем младих у Оружане снаге БиХ
На оглас се могу пријавити матуранти средњих школа, као и већ свршени средњошколци који задовољавају услове дефинисане огласом, као што су физичка спремност и животна доб.

На овај начин, Министарство одбране БиХ пружа могућност младима да имају посао са сигурном платом, те могућношћу обучавања и изградње каријере у Оружаним снагама БиХ, саопштено је из Министарства.

Избор ће почети са оцјеном исправности пријава. Заинтересовани кандидати ће морати да задовоље основне и посебне услове из огласа.

Тестирање кандидата биће обављено у центрима за регрутовање у Сарајеву у касарни "Рајловац", у Бањалуци у касарни "Козара", у Чапљини у касарни "Божан Шимовић" и у Тузли у војној бази "Аеродром Дубраве".

Након тестирања, Комисија за избор ће обавити интервју са најуспјешнијим, те изабрати и предложити министру одбране БиХ кандидате за упућивање на основну војничку обуку.

Прије упућивања, изабрани кандидати ће морати да прођу здравствене прегледе и безбједносну провјеру.

Кандидати који успјешно заврше основну војну обуку примају се у војну службу у почетном чину војника.

Рок за предају пријава са пратећом документацијом на јавни оглас је 21 дан од дана објављивања на службеној интернет страници Министарства одбране БиХ.

Потребне информације и обрасце пријаве кандидати могу преузети са веб-странице Министарства одбране /www.мод.гов.ба/ или добити од центара за регрутовање и транзицију.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

везе И везице

27.04.2018 11:08

Јадна то војска...нити војске нити војника...поново раде везе И везице...по стрицу И по баби...залосно али као у свим осталим дрзавним институцијама када доде до запосљавања негледа се квалитет неко мито И веза

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

27.04.2018 11:47

А дивоте,добре плате а ниста се не ради.

Name

микивоје

28.04.2018 07:38

Проблем је сто неце нико у војску да ради за мизерну плату, коефицијент 1,12 пута основица 475 па их посаљу далеко од куце да раде,...па кад све саберу и одузму остане им за зваке...боље је на баустелу 3 мјесеца за 1500 еура па куци три одморити.

Name

Ооп

27.04.2018 15:23

Па ко сматра да је тако лако у ОС нек се пријави и види како је.Није то баш тако као сто се прича и пише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луд Народ

28.04.2018 20:16

Хајде, да нису видјели какву судбину је дозивјела ЈНА.

ОДГОВОРИТЕ