Prijem mladih u Oružane snage BiH

Ministarstvo odbrane BiH danas je na službenoj veb-stranici objavilo javni oglas za popunjavanje 815 formacijskih mjesta u Oružanim snagama, koji traje 21 dan od dana objavljivanja.

Bosna i Hercegovina 27.04.2018 | 12:12
Prijem mladih u Oružane snage BiH
Na oglas se mogu prijaviti maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci koji zadovoljavaju uslove definisane oglasom, kao što su fizička spremnost i životna dob.

Na ovaj način, Ministarstvo odbrane BiH pruža mogućnost mladima da imaju posao sa sigurnom platom, te mogućnošću obučavanja i izgradnje karijere u Oružanim snagama BiH, saopšteno je iz Ministarstva.

Izbor će početi sa ocjenom ispravnosti prijava. Zainteresovani kandidati će morati da zadovolje osnovne i posebne uslove iz oglasa.

Testiranje kandidata biće obavljeno u centrima za regrutovanje u Sarajevu u kasarni "Rajlovac", u Banjaluci u kasarni "Kozara", u Čapljini u kasarni "Božan Šimović" i u Tuzli u vojnoj bazi "Aerodrom Dubrave".

Nakon testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim, te izabrati i predložiti ministru odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Prije upućivanja, izabrani kandidati će morati da prođu zdravstvene preglede i bezbjednosnu provjeru.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojnu obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika.

Rok za predaju prijava sa pratećom dokumentacijom na javni oglas je 21 dan od dana objavljivanja na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH.

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati mogu preuzeti sa veb-stranice Ministarstva odbrane /www.mod.gov.ba/ ili dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

veze I vezice

27.04.2018 11:08

Jadna to vojska...niti vojske niti vojnika...ponovo rade veze I vezice...po stricu I po babi...zalosno ali kao u svim ostalim drzavnim institucijama kada dode do zaposljavanja negleda se kvalitet neko mito I veza

ODGOVORITE
Name

Max

27.04.2018 11:47

A divote,dobre plate a nista se ne radi.

Name

mikivoje

28.04.2018 07:38

Problem je sto nece niko u vojsku da radi za mizernu platu, koeficijent 1,12 puta osnovica 475 pa ih posalju daleko od kuce da rade,...pa kad sve saberu i oduzmu ostane im za zvake...bolje je na baustelu 3 mjeseca za 1500 eura pa kuci tri odmoriti.

Name

Oop

27.04.2018 15:23

Pa ko smatra da je tako lako u OS nek se prijavi i vidi kako je.Nije to baš tako kao sto se priča i piše.

ODGOVORITE
Name

Lud Narod

28.04.2018 20:16

Hajde, da nisu vidjeli kakvu sudbinu je dozivjela JNA.

ODGOVORITE