Моћни Јанис срушио Селтиксе - Бакси поравнали на 3:3!

Кошаркаши Милвокија изједначили су у серији против Бостона на 3-3, после победе пред домаћом публиком 97:86 у шестом мечу прве рунде Истока.  Бакси избоксовали мајсторицу! Милвоки предвођен Адетокунбом савладао Бостон на свом терену 97:86 и изборио се за седми меч плеј-оф серије.

Кошарка 27.04.2018 | 09:45
Моћни Јанис срушио Селтиксе - Бакси поравнали на 3:3!
Бакси су иницијативу преузели средином друге четвртине и од тада ниједном нису испустили предност, па ће се тако играти седми, одлучујући, меч у Бостону.

Селтикси су покушали да се врате почетком последње деонице (80:78), али је Милвоки предвођен Јанисом Адетокумбом одбио овај налет.

"Греек фреак" предводио је Баксе до трећег тријумфа у серији, пошто је меч завршио са 31 поеном (13/23), 14 скокова, четири асистенције и две украдене лопте. 

Помоћ је имао од Криса Мидлтона и Малколма Брогдона који су убацили по 16 поена, док је солидан допринос с клупе дао и Џабари Паркер (9 поена и 11 скокова). 

У екипи Бреда Стивенса најефикаснији био је 'руки' Џејсон Тејтум са 22 поена, три скока и асистенције, док су двоцифрени још били Розир (16п, 7ск, 5ас), Џејлен Браун (14п), Маркус Морис (14п) и Ал Хорфорд (10п и 10ск). 

Седми одлучујући меч на програму је ноћи између суботе и недеље, а победник овог дуела у полуфиналу источне конференције играће против Филаделфије 76ерса.



Милвоки Бакси су преживели! Понос државе Висконсин је предвођен сјајним Јанисом Адетокунбом, који је постигао 31 поен и забележио 14 ухваћених лопти савладао Бостон на свом паркету резултатом 97:96 и изборио се за седми, одлучујући сусрет првог кола плеј-офа.

Не заборавите да је Милвоки губио 0-2 и да се пре само неколико дана чинило да је ова серија на Истоку НБА практично готова.Међутим, Летећи Грк и његови саборци су показали да су тим који има карактера и који неће ни великом, истина ослабљеном Бостону дозволити да тек тако прође у полуфинале конференције. Бакси су се помало мучили у првом делу меча, успевши да изједначе при самом крају полагањем Ерика Бледсоа, да би одмах на почетку другог полувремена повели и остали на тој позицији, изузев при резултату 61:61 до краја меча у БМО Херис Бредли центру. Конце прилично опрезне, праве плеј-оф игре је држао Адетокунбо који је провео више од 41 минута на терену. Поред Грка у редовима Бакса добру партију су имали Крис Мидлтон и Малколм Брогдон са по 16 поена.

Са друге стране истакао се Џејсон Тејтум са 22 понеа, а уз бок су му били Тери Розије и Џајлин Браун са 16, односно 14 поена. Одлучујући судар Бакса и Селтикса, који играју без повређених Кајрија Ирвинга и Гордона Хејворта биће одржан за две ноћи у Бостону у ТД Гардену, а победник иде на фантастичне Филаделфија Сиксерсе који су са 4-1 у серији били бољи од Мајами Хита.

Вечерас су на програму чак три меча прве рунде НБА плеј-офа: Вашингтон - Торонто (2-3), Индијана - Кливленд (2-3) и Јута - Оклахома (3-2). 

Милвоки - Бостон 97:86
/Адетокунбо 31 п, 14 ск, Мидлтон 16, Брогдон 16 - Тејтум 22, Розије 16, Браун 14, Хорфорд 10 п, 10 ск/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар