Moćni Janis srušio Seltikse - Baksi poravnali na 3:3!

Košarkaši Milvokija izjednačili su u seriji protiv Bostona na 3-3, posle pobede pred domaćom publikom 97:86 u šestom meču prve runde Istoka.  Baksi izboksovali majstoricu! Milvoki predvođen Adetokunbom savladao Boston na svom terenu 97:86 i izborio se za sedmi meč plej-of serije.

Košarka 27.04.2018 | 09:45
Moćni Janis srušio Seltikse - Baksi poravnali na 3:3!
Baksi su inicijativu preuzeli sredinom druge četvrtine i od tada nijednom nisu ispustili prednost, pa će se tako igrati sedmi, odlučujući, meč u Bostonu.

Seltiksi su pokušali da se vrate početkom poslednje deonice (80:78), ali je Milvoki predvođen Janisom Adetokumbom odbio ovaj nalet.

"Greek freak" predvodio je Bakse do trećeg trijumfa u seriji, pošto je meč završio sa 31 poenom (13/23), 14 skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. 

Pomoć je imao od Krisa Midltona i Malkolma Brogdona koji su ubacili po 16 poena, dok je solidan doprinos s klupe dao i Džabari Parker (9 poena i 11 skokova). 

U ekipi Breda Stivensa najefikasniji bio je 'ruki' Džejson Tejtum sa 22 poena, tri skoka i asistencije, dok su dvocifreni još bili Rozir (16p, 7sk, 5as), Džejlen Braun (14p), Markus Moris (14p) i Al Horford (10p i 10sk). 

Sedmi odlučujući meč na programu je noći između subote i nedelje, a pobednik ovog duela u polufinalu istočne konferencije igraće protiv Filadelfije 76ersa.



Milvoki Baksi su preživeli! Ponos države Viskonsin je predvođen sjajnim Janisom Adetokunbom, koji je postigao 31 poen i zabeležio 14 uhvaćenih lopti savladao Boston na svom parketu rezultatom 97:96 i izborio se za sedmi, odlučujući susret prvog kola plej-ofa.

Ne zaboravite da je Milvoki gubio 0-2 i da se pre samo nekoliko dana činilo da je ova serija na Istoku NBA praktično gotova.Međutim, Leteći Grk i njegovi saborci su pokazali da su tim koji ima karaktera i koji neće ni velikom, istina oslabljenom Bostonu dozvoliti da tek tako prođe u polufinale konferencije. Baksi su se pomalo mučili u prvom delu meča, uspevši da izjednače pri samom kraju polaganjem Erika Bledsoa, da bi odmah na početku drugog poluvremena poveli i ostali na toj poziciji, izuzev pri rezultatu 61:61 do kraja meča u BMO Heris Bredli centru. Konce prilično oprezne, prave plej-of igre je držao Adetokunbo koji je proveo više od 41 minuta na terenu. Pored Grka u redovima Baksa dobru partiju su imali Kris Midlton i Malkolm Brogdon sa po 16 poena.

Sa druge strane istakao se Džejson Tejtum sa 22 ponea, a uz bok su mu bili Teri Rozije i Džajlin Braun sa 16, odnosno 14 poena. Odlučujući sudar Baksa i Seltiksa, koji igraju bez povređenih Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorta biće održan za dve noći u Bostonu u TD Gardenu, a pobednik ide na fantastične Filadelfija Sikserse koji su sa 4-1 u seriji bili bolji od Majami Hita.

Večeras su na programu čak tri meča prve runde NBA plej-ofa: Vašington - Toronto (2-3), Indijana - Klivlend (2-3) i Juta - Oklahoma (3-2). 

Milvoki - Boston 97:86
/Adetokunbo 31 p, 14 sk, Midlton 16, Brogdon 16 - Tejtum 22, Rozije 16, Braun 14, Horford 10 p, 10 sk/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar