Мурињо први пут о Салаху - нисам га ја продао!

Био је социјално и културолошки изгубљен! "То је била исључиво одлука Плаваца", каже Португалац.  Мурињо: Не могу да ћутим на лажи, нисам ја продао Салаха! Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо истакао је да није он донео одлуку да Мохамед Салах напусти Челси, већ клуб.  Мурињо као Мурињо: ЈА довео Салаха, не и отерао! Менаџер Манчестер јунајтеда тврди да је он довео Салаха у Челси, али да Египћанин није отишао због њега са Стамфорд Бриџа.

Фудбал 02.05.2018 | 19:00
Мурињо први пут о Салаху - нисам га ја продао!
Жозе Мурињо дао је интервју за бразилски ЕСПН и у њему, између осталог, говорио о Мохамеду Салаху, први пут отворено. Када је упитан за сјајну сезону коју има Египћанин, Португалац је изнео неке мање познате чињенице када је Салах играо за Челси.

Мурињо каже да он није продао Салаха у Рому.

"Нисам ја продао Салаха, ја сам га довео у Челси", рекао је Мурињо.

И ту се Посебни није зауставио.

Говорио је о недостатку зрелости код Салаха када је стигао у енглески фудбал из Базела 2014. године.

"Дошао је момак који био физички неприпремљен, ментално неприпремљен, социјално и културолошки изгубљен", каже Мурињо.

Египћанин је управо на инсистирање Муриња стигао у Челси у јануару 2014, није успео да се наметне, па је преко Фиорентине и Роме стигао у Ливерпул где ове сезоне игра у животној форми.

"Не могу да ћутим на лажи, нисам ја пустио Салаха, већ га довео у клуб. Слао сам га на позајмице јер није био физички и ментално јак за Премијер лигу, хтео сам да ојача", рекао јеМурињо за ЕСПН.

Мурињо је објаснио да је у том тренутку имао много спремније фудбалере попут Едена Азара и Вилијана.

"Чујем да се прича да је Челси изгубио Салаха због мене, али није истина. Касније су одлучили да га продају Роми", додао је португалски стручњак, уз констатацију да му је драго што се Салах доказао.

Салах је само једну сезону носио дрес "плаваца", био је две године на позајмицама у Фиорентини и Роми, потом су га Римљани откупили, да би летос стигао у Ливерпул и "експлодирао" као вероватни кандидат за овогодишњу награду "Златна лопта".

Португалац је додао да је оцена да се Салах прода искључиво резултат Челсијеве одлуке, а не његове лично.

Да је Челси знао какав ће Салах играч да постане...

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар