Murinjo prvi put o Salahu - nisam ga ja prodao!

Bio je socijalno i kulturološki izgubljen! "To je bila isljučivo odluka Plavaca", kaže Portugalac.  Murinjo: Ne mogu da ćutim na laži, nisam ja prodao Salaha! Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo istakao je da nije on doneo odluku da Mohamed Salah napusti Čelsi, već klub.  Murinjo kao Murinjo: JA doveo Salaha, ne i oterao! Menadžer Mančester junajteda tvrdi da je on doveo Salaha u Čelsi, ali da Egipćanin nije otišao zbog njega sa Stamford Bridža.

Fudbal 02.05.2018 | 19:00
Murinjo prvi put o Salahu - nisam ga ja prodao!
Žoze Murinjo dao je intervju za brazilski ESPN i u njemu, između ostalog, govorio o Mohamedu Salahu, prvi put otvoreno. Kada je upitan za sjajnu sezonu koju ima Egipćanin, Portugalac je izneo neke manje poznate činjenice kada je Salah igrao za Čelsi.

Murinjo kaže da on nije prodao Salaha u Romu.

"Nisam ja prodao Salaha, ja sam ga doveo u Čelsi", rekao je Murinjo.

I tu se Posebni nije zaustavio.

Govorio je o nedostatku zrelosti kod Salaha kada je stigao u engleski fudbal iz Bazela 2014. godine.

"Došao je momak koji bio fizički nepripremljen, mentalno nepripremljen, socijalno i kulturološki izgubljen", kaže Murinjo.

Egipćanin je upravo na insistiranje Murinja stigao u Čelsi u januaru 2014, nije uspeo da se nametne, pa je preko Fiorentine i Rome stigao u Liverpul gde ove sezone igra u životnoj formi.

"Ne mogu da ćutim na laži, nisam ja pustio Salaha, već ga doveo u klub. Slao sam ga na pozajmice jer nije bio fizički i mentalno jak za Premijer ligu, hteo sam da ojača", rekao jeMurinjo za ESPN.

Murinjo je objasnio da je u tom trenutku imao mnogo spremnije fudbalere poput Edena Azara i Vilijana.

"Čujem da se priča da je Čelsi izgubio Salaha zbog mene, ali nije istina. Kasnije su odlučili da ga prodaju Romi", dodao je portugalski stručnjak, uz konstataciju da mu je drago što se Salah dokazao.

Salah je samo jednu sezonu nosio dres "plavaca", bio je dve godine na pozajmicama u Fiorentini i Romi, potom su ga Rimljani otkupili, da bi letos stigao u Liverpul i "eksplodirao" kao verovatni kandidat za ovogodišnju nagradu "Zlatna lopta".

Portugalac je dodao da je ocena da se Salah proda isključivo rezultat Čelsijeve odluke, a ne njegove lično.

Da je Čelsi znao kakav će Salah igrač da postane...

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar