Видео: Ко каже да мушкарци не плачу?

Тренер Жалгириса емотивно доживео највећи успех у тренерској каријери! Јасикевичијус: Бићемо спремни за Београд! „Ови момци су посебна група. Истина је да немају много искусва, али нема много тимова који се боре на начин на који то чили Жалгирис“, каже легендарни Шарас.

Кошарка 27.04.2018 | 09:15
Видео: Ко каже да мушкарци не плачу?
Ко каже да мушкарци не плачу? 

Шарунас Јасикевичијус није издржао на самом крају четврте утакмице против Олимпијакоса. Засузиле су му очи од среће када је већ било јасно да ће Жалгирис играти на Фајнал фору после 19 година.

Сећамо се Шараса као врхунској плејмејкера, ово је сада и коначна оцена да је постао опасан тренер. Са оваквим тимом Жалгириса стигао је до Фајнал фора у Београду.

Само он зна кроз шта је све прошао, тако да ова емотивна реакција свакако има смисла.

Успео је.



Легендарни Шарунас Јасикевичијус није крио емоције након вечерашње победе над Олимпијакосом, која је његов Жалгирис након 19 година чекања одвео на Фајнал фор.

Чувени Шарас је све заслуге за овај невероватан успех приписао својим играчима.

„Ушли смо у серију у којој смо знали да имамо шансу, а након првог меча нам је то дефинитивно било јасно. Ми верујемо. Ови момци су посебна група. Истина је да немају много искусва, али нема много тимова који се боре на начин на који то чили Жалгирис. Своје неискуство надокнађују невероватноим духом. Скидам им капу. Сада идемо да славимо, бићемо спремни за Београд“, рекао је Јасикевичијус.

Олимпијакос је тим који је имао далеко више искуства у оваквим мечевима, али му то није било од помоћи у овој серији.

„Ово је велика ствар за наш клуб. Данас је био веома тежак меч, поготово у другом полувремену. У четвртој четвртини нам је било изузетно тешко да сачувамо 'своју главу'. Имали су шансу да се врате, али смо на крају ми изашли као победници. Можете имати успне и падове, али је најважније то како реагујете и наставити да напредујете“, рекао је Јасикевичијус.

Фајнал фор у Београду игра се од 18. до 20. маја у Београдској арени.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар