Video: Ko kaže da muškarci ne plaču?

Trener Žalgirisa emotivno doživeo najveći uspeh u trenerskoj karijeri! Jasikevičijus: Bićemo spremni za Beograd! „Ovi momci su posebna grupa. Istina je da nemaju mnogo iskusva, ali nema mnogo timova koji se bore na način na koji to čili Žalgiris“, kaže legendarni Šaras.

Košarka 27.04.2018 | 09:15
Video: Ko kaže da muškarci ne plaču?
Ko kaže da muškarci ne plaču? 

Šarunas Jasikevičijus nije izdržao na samom kraju četvrte utakmice protiv Olimpijakosa. Zasuzile su mu oči od sreće kada je već bilo jasno da će Žalgiris igrati na Fajnal foru posle 19 godina.

Sećamo se Šarasa kao vrhunskoj plejmejkera, ovo je sada i konačna ocena da je postao opasan trener. Sa ovakvim timom Žalgirisa stigao je do Fajnal fora u Beogradu.

Samo on zna kroz šta je sve prošao, tako da ova emotivna reakcija svakako ima smisla.

Uspeo je.



Legendarni Šarunas Jasikevičijus nije krio emocije nakon večerašnje pobede nad Olimpijakosom, koja je njegov Žalgiris nakon 19 godina čekanja odveo na Fajnal for.

Čuveni Šaras je sve zasluge za ovaj neverovatan uspeh pripisao svojim igračima.

„Ušli smo u seriju u kojoj smo znali da imamo šansu, a nakon prvog meča nam je to definitivno bilo jasno. Mi verujemo. Ovi momci su posebna grupa. Istina je da nemaju mnogo iskusva, ali nema mnogo timova koji se bore na način na koji to čili Žalgiris. Svoje neiskustvo nadoknađuju neverovatnoim duhom. Skidam im kapu. Sada idemo da slavimo, bićemo spremni za Beograd“, rekao je Jasikevičijus.

Olimpijakos je tim koji je imao daleko više iskustva u ovakvim mečevima, ali mu to nije bilo od pomoći u ovoj seriji.

„Ovo je velika stvar za naš klub. Danas je bio veoma težak meč, pogotovo u drugom poluvremenu. U četvrtoj četvrtini nam je bilo izuzetno teško da sačuvamo 'svoju glavu'. Imali su šansu da se vrate, ali smo na kraju mi izašli kao pobednici. Možete imati uspne i padove, ali je najvažnije to kako reagujete i nastaviti da napredujete“, rekao je Jasikevičijus.

Fajnal for u Beogradu igra se od 18. do 20. maja u Beogradskoj areni.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar