Звезда "закључала" Партизан и одбранила трон!

Црвено-беле кошаркашице примиле само један поен у другој четвртини четврте финалне утакмице.  Звезда је шампион Србије 30. пут: Партизан за четвртину постигао један поен! Црвено-беле кошаркашице сигурне у четвртом мечу финала првенства Србије - 75:45.

Кошарка 27.04.2018 | 08:45
Звезда "закључала" Партизан и одбранила трон!
Финале плеј-офа за кошаркашице почело је Партизановим "брејком", али Црвена звезда је у наредна три меча показала да је много јача и заслужено је одбранила титулу првака Србије.

У дворани "Ранко Жеравица" на Новом Београду, Партизан - Црвена звезда 45:75 (15:15, 1:16, 19:24, 10:20), за укупних 1:3 у корист ученица Драгана Вуковића.

Занимљиво је да су црвено-беле две најубедљивије победе у овом финалу оствариле као гошће.

Овог пута су "спустиле" Партизан на 26 одсто погођених шутева из игре, а њихова одбрана била је нарочито импресивна у другој четвртини, када су примиле само један поен.

Црно-белима за утеху остаје да су поменутом победом у Железнику "уплашиле" нове-старе шампионке и натерале их да из себе извуку 100 одсто. Наравно, ту је и Куп Милана Циге Васојевића, који је Партизан освојио пре два месеца у Бањи Ковиљачи.

Црвена звезда је шампион државе! Женска секција клуба са Малог Калемегдана 30. пут у историји освојила је пехар намењен најбољем тиму у земљи, пошто је у четвртом мечу финала плеј-офа савладала Партизан са 75:45

Била је ово класична игра мачке и миша у Хали Спортова на Новом Београду и најбоља могућа освета црвено-белих дама за пораз у финалу купа. Кошаркашице Партизана нису постојале вечерас. Тачније, црвено-беле су јаком одбраном убиле у појам црно-бели тим.

Звучи готово нестварно, али Партизан је у другој четвртини постигао ЈЕДАН поен. Већ тада је било јасно да домаћин неће имати снаге да пружи достојан отпор. Звезда је успела да уштопује најбољу играчицу црно-белих Иванку Матић, која је стала на четири постигнута поена уз очајан шут из игре. Практично једина расположена за игру у редовима црно-белих била је Ешли Клаусен са 13 поена и једним скоком.

На другој страни Звезда је била разноврсна. Одлична је била Биљана Радуловић са 16 поена и седам скокова.

Шампионски пехар је заслужено остао на Малом Калемегдану.

ПАРТИЗАН: Клосен 16, Матић 6 (7ск), Вучковић 6, Степановић 5 (8ск, 3ас), Цветковић 5, Видовић 4, Митровић 3.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Стјепановић 18 (8ск, 4ас, 4блк), И. Катанић 14 (7ск, 8ас), Ђорђевић 9, Богићевић 8 (9ск, 4ас, 4укр), Наумчев 8, Адамовић 7, Јовановић 4, А. Катанић 4, Ђокић 3.

Извор: моззартспорт

Фото: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар