Zvezda "zaključala" Partizan i odbranila tron!

Crveno-bele košarkašice primile samo jedan poen u drugoj četvrtini četvrte finalne utakmice.  Zvezda je šampion Srbije 30. put: Partizan za četvrtinu postigao jedan poen! Crveno-bele košarkašice sigurne u četvrtom meču finala prvenstva Srbije - 75:45.

Košarka 27.04.2018 | 08:45
Zvezda "zaključala" Partizan i odbranila tron!
Finale plej-ofa za košarkašice počelo je Partizanovim "brejkom", ali Crvena zvezda je u naredna tri meča pokazala da je mnogo jača i zasluženo je odbranila titulu prvaka Srbije.

U dvorani "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, Partizan - Crvena zvezda 45:75 (15:15, 1:16, 19:24, 10:20), za ukupnih 1:3 u korist učenica Dragana Vukovića.

Zanimljivo je da su crveno-bele dve najubedljivije pobede u ovom finalu ostvarile kao gošće.

Ovog puta su "spustile" Partizan na 26 odsto pogođenih šuteva iz igre, a njihova odbrana bila je naročito impresivna u drugoj četvrtini, kada su primile samo jedan poen.

Crno-belima za utehu ostaje da su pomenutom pobedom u Železniku "uplašile" nove-stare šampionke i naterale ih da iz sebe izvuku 100 odsto. Naravno, tu je i Kup Milana Cige Vasojevića, koji je Partizan osvojio pre dva meseca u Banji Koviljači.

Crvena zvezda je šampion države! Ženska sekcija kluba sa Malog Kalemegdana 30. put u istoriji osvojila je pehar namenjen najboljem timu u zemlji, pošto je u četvrtom meču finala plej-ofa savladala Partizan sa 75:45

Bila je ovo klasična igra mačke i miša u Hali Sportova na Novom Beogradu i najbolja moguća osveta crveno-belih dama za poraz u finalu kupa. Košarkašice Partizana nisu postojale večeras. Tačnije, crveno-bele su jakom odbranom ubile u pojam crno-beli tim.

Zvuči gotovo nestvarno, ali Partizan je u drugoj četvrtini postigao JEDAN poen. Već tada je bilo jasno da domaćin neće imati snage da pruži dostojan otpor. Zvezda je uspela da uštopuje najbolju igračicu crno-belih Ivanku Matić, koja je stala na četiri postignuta poena uz očajan šut iz igre. Praktično jedina raspoložena za igru u redovima crno-belih bila je Ešli Klausen sa 13 poena i jednim skokom.

Na drugoj strani Zvezda je bila raznovrsna. Odlična je bila Biljana Radulović sa 16 poena i sedam skokova.

Šampionski pehar je zasluženo ostao na Malom Kalemegdanu.

PARTIZAN: Klosen 16, Matić 6 (7sk), Vučković 6, Stepanović 5 (8sk, 3as), Cvetković 5, Vidović 4, Mitrović 3.

CRVENA ZVEZDA: Stjepanović 18 (8sk, 4as, 4blk), I. Katanić 14 (7sk, 8as), Đorđević 9, Bogićević 8 (9sk, 4as, 4ukr), Naumčev 8, Adamović 7, Jovanović 4, A. Katanić 4, Đokić 3.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN press

Komentari / 0

Ostavite komentar