Макрон: ''Луде'' измјене политике

Француски предсједник Емануел Макрон каже да можда није успио да убиједи предсједника САД Доналда Трампа да се придржава међународног споразума с Ираном, који је шеф Бијеле куће, иначе, назвао "лудим", а Макрон је сада истим придјевом описао честе промјене америчке глобалне политике.

Свијет 26.04.2018 | 19:20
Макрон: ''Луде'' измјене политике
"Моје становиште је... да ће се он одрећи овог споразума, из унутрашњеполитичких разлога", рекао је Макрон на крају тродневне посјете САД, преноси ББЦ.

Трамп има рок до 12. маја да одлучи да ли ће се Вашингтон и даље придржавати овог споразума, намијењеног спречавању Ирана да се домогне нуклеарног оружја или ће поново увести санкције Техерану.

Предсједник САД је оштро критиковао споразум с Ираном који је потписала администрација његовог претходника Барака Обаме, оцјењујући га "лудим".

ББЦ наводи да је Макрон у обраћању новинарима након говора који је одржао студентима Универзитета "Џорџ Вашингтон", користио сличан језик описујући честе промјене у позицијама САД о глобалним питањима, укључујући климатске промјене и споразум с Ираном.

"То може да функционише краткорочно, али је веома лудо средњорочно и дугорочно", рекао је предсједник Француске.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

аха

27.04.2018 05:42

Само ме интересује ста би било да се Иран хтио повуци из споразума. Знам ста би било. Хаос.

ОДГОВОРИТЕ