Салах добија парче "свете земље" - Меке?!

"Египатски фараон", тренутно највећа звезда светског фудбала, Мохамед Салах могао би да добије невероватну част.

Фудбал 02.05.2018 | 13:00
Салах добија парче "свете земље" - Меке?!
Мохамед Салах је на путу да постане божанство арапског света.

Након што је одвео Египат на Светско првенство у Русију, први пут од 1990. године, фудбалер Ливерпула је у својој земљи добио више од милион гласова на председничким изборима (ти листићи су били неважећи, наравно).

Да су се којим случајем рачунали листићи на којима су Египћани исписивали име и презиме звезде "редса", стрелца 36 голова ове сезоне, Мохамед Салах би добио највише гласова после старог-новог председника, Абдела Фатаха ел-Сисија.

У међувремену, најбољи играч енглеске Премијер лиге, човек који са Ливерпулом чини чуда и на корак је од пласмана у финале Лиге шампиона, могао би да добије, заиста, несвакидашњу и невероватну част.

Наиме, у Меки, "светом граду" на западу Саудијске Арабије, размишљају да му поклоне део земље!

"Видећемо, ако наш систем и закони то допуштају онда ће Салах постати власник земље у Меки", рекао је заменик градоначелника Меке Фахд Ал-Ровки.

Додао је да, у случају да прописи то допуштају, Салах може са том земљом да располаже шта жели - може да је прода, може да на њој направи џамију или да изгради нешто у хуманитарне сврхе.

На ову идеју, међутим, не гледају благонаклоно сви у Саудијској Арабији, јер према важећим прописима странцима није дозвољено да имају имовину у "Светом граду".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар