Salah dobija parče "svete zemlje" - Meke?!

"Egipatski faraon", trenutno najveća zvezda svetskog fudbala, Mohamed Salah mogao bi da dobije neverovatnu čast.

Fudbal 02.05.2018 | 13:00
Salah dobija parče "svete zemlje" - Meke?!
Mohamed Salah je na putu da postane božanstvo arapskog sveta.

Nakon što je odveo Egipat na Svetsko prvenstvo u Rusiju, prvi put od 1990. godine, fudbaler Liverpula je u svojoj zemlji dobio više od milion glasova na predsedničkim izborima (ti listići su bili nevažeći, naravno).

Da su se kojim slučajem računali listići na kojima su Egipćani ispisivali ime i prezime zvezde "redsa", strelca 36 golova ove sezone, Mohamed Salah bi dobio najviše glasova posle starog-novog predsednika, Abdela Fataha el-Sisija.

U međuvremenu, najbolji igrač engleske Premijer lige, čovek koji sa Liverpulom čini čuda i na korak je od plasmana u finale Lige šampiona, mogao bi da dobije, zaista, nesvakidašnju i neverovatnu čast.

Naime, u Meki, "svetom gradu" na zapadu Saudijske Arabije, razmišljaju da mu poklone deo zemlje!

"Videćemo, ako naš sistem i zakoni to dopuštaju onda će Salah postati vlasnik zemlje u Meki", rekao je zamenik gradonačelnika Meke Fahd Al-Rovki.

Dodao je da, u slučaju da propisi to dopuštaju, Salah može sa tom zemljom da raspolaže šta želi - može da je proda, može da na njoj napravi džamiju ili da izgradi nešto u humanitarne svrhe.

Na ovu ideju, međutim, ne gledaju blagonaklono svi u Saudijskoj Arabiji, jer prema važećim propisima strancima nije dozvoljeno da imaju imovinu u "Svetom gradu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar