ЕЛ - најава: Сваког чуда три дана доста!

Фенербахче прекјуче поражен први пут у ери Жељка Обрадовића у четвртфиналним дуелима Евролиге, али вечерас би требало да резервише карту за Ф4 у Београду.

Кошарка 26.04.2018 | 17:45
ЕЛ - најава: Сваког чуда три дана доста!
Догодило се и то чудо, Фенербахче је изгубио у четвртфиналном мечу у ери Жељка Обрадовића! Оно што годинама нису успели да ураде Панатинаикос, Реал Мадрид и Макаби из Тел Авива, урадили су кошаркаши Басконије и тако вратили неизвесност у плеј-оф окршају са актуелним прваком Европе. Пред вечерашњи окршај на истом месту, у Фернандо Буеса арени, Фенер води са 2-1 у серији која се игра на три победе.

У последњих неколико месеци баскијски састав је, посматрајући резултате, међу најбољима на континенту. Пре два дана је у трећем мечу славила против Фенера са 88:83 у веома чудној утакмици. Басконија је два пута дозвољавала истанбулском гиганту да се врати у живот, а после велике серије у финишу трећег квартала, када је Марко Гудурић серијом тројки покренуо Фенербахче, чинило се да ће све бити завршено у трећој утакмици. Али то није био случај. Фенербахче се потпуно изгубио на улазу у последњих десет минута утакмице, што је Басконија искористила и серијом 15:0 отишла на великих 82:66. Турски тим није успео да се врати.

Фенеров низ од 11 везаних победа у четвртфиналима Евролиге је заустављен на месту где овај тим традиционално не бележи добре резултате. Наиме, Басконија је у Виторији славила на девет од последњих десет међусобних окршаја са Фенербахчеом. Међутим, Фенер је Фенер и на клупи има Жељка Обрадовића, који зна како се добијају тешке утакмице и освајају трофеји.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар