EL - najava: Svakog čuda tri dana dosta!

Fenerbahče prekjuče poražen prvi put u eri Željka Obradovića u četvrtfinalnim duelima Evrolige, ali večeras bi trebalo da rezerviše kartu za F4 u Beogradu.

Košarka 26.04.2018 | 17:45
EL - najava: Svakog čuda tri dana dosta!
Dogodilo se i to čudo, Fenerbahče je izgubio u četvrtfinalnom meču u eri Željka Obradovića! Ono što godinama nisu uspeli da urade Panatinaikos, Real Madrid i Makabi iz Tel Aviva, uradili su košarkaši Baskonije i tako vratili neizvesnost u plej-of okršaju sa aktuelnim prvakom Evrope. Pred večerašnji okršaj na istom mestu, u Fernando Buesa areni, Fener vodi sa 2-1 u seriji koja se igra na tri pobede.

U poslednjih nekoliko meseci baskijski sastav je, posmatrajući rezultate, među najboljima na kontinentu. Pre dva dana je u trećem meču slavila protiv Fenera sa 88:83 u veoma čudnoj utakmici. Baskonija je dva puta dozvoljavala istanbulskom gigantu da se vrati u život, a posle velike serije u finišu trećeg kvartala, kada je Marko Gudurić serijom trojki pokrenuo Fenerbahče, činilo se da će sve biti završeno u trećoj utakmici. Ali to nije bio slučaj. Fenerbahče se potpuno izgubio na ulazu u poslednjih deset minuta utakmice, što je Baskonija iskoristila i serijom 15:0 otišla na velikih 82:66. Turski tim nije uspeo da se vrati.

Fenerov niz od 11 vezanih pobeda u četvrtfinalima Evrolige je zaustavljen na mestu gde ovaj tim tradicionalno ne beleži dobre rezultate. Naime, Baskonija je u Vitoriji slavila na devet od poslednjih deset međusobnih okršaja sa Fenerbahčeom. Međutim, Fener je Fener i na klupi ima Željka Obradovića, koji zna kako se dobijaju teške utakmice i osvajaju trofeji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar