Оде Мејер! Чека се сљедећи промашај Шалкеове управе!

Вероватно једини клуб из лига петице који не уме да заради на својим играчима.

Фудбал 29.04.2018 | 22:30
Оде Мејер! Чека се сљедећи промашај Шалкеове управе!
Са оваквим „противницима“ у Немачкој, Бајернова надмоћ ће се само наставити. Борусија из Дортмунда ем не може да „убоде“ тренера, ем има проблематичан избор појачања, РБ Лајпцигов тим је млад, али нема снагу да издржи трку до краја, Леверкузен одавно није оно што је некад био, а Шалкеу, иако ће по свој прилици завршити други, припада статус клуба са најлошијим пословним потезима минулих година.

То како у Гелзенкирхену умеју да „чувају“ играче могло би да се изучава на економским студијама у одељку „направиш фудбалера, пустиш га за џабе, самим тим останеш без зараде“. Само у последње две сезоне Фелтинс арену напустили су штопер Жоел Матип (Ливерпул), леви бек Сеад Колашинац (Арсенал), везистаЛеон Горецка (Бајерн, уговор потписан, активира се на лето), а у предстојећем прелазном року дугачку листу играча који одлазе без обештећења употпуниће - Макс Мејер.

Потврда је стигла из самог клуба.

„Макс Мејер ће нас напустити 30. јуна кад му истекне уговор. И то као слободан играч“, рекао је Кристијан Хајдел, генерални менаџер Шалкеа. „Одласци су природна појава у свету фудбала. Што се нас тиче, понели смо се високопрофесионално. Ако погледате одласке Горецке или Колашинца, постаје вам јасно да су овакве ствари за нас постале нормалне. Уверавам вас да ће Макс бити третиран као и сви остали момци до краја сезоне“.

То наводи на закључак да ће Мејер играти преостале четири утакмице у сезони, иако је од последњих седам (рачунајући и полуфинале купа са Ајнтрахтом) чак пет преседео на клупи. Што се поклапа са тајмингом у коме је оабвестио челнике да неће прихватити понуду за нови уговор.

„Услове сарадње доставили смо му у јануару, да би нас 15. фебруара обавестио да их не прихвата. Нову понуду му нећемо дати, па ће нас 30. јуна напустити. Чуо сам гласине како ћемо због тога казнити Макса неиграњем, међутим, ако бих као руководилац рекао тренеру да га не ставља у тим, чини ми се да ме Доменико Тедеско не би схватио озбиљно“, додао је Хајдел.

Мејеру је ово осма година у Гелзенкирхену, у који је дошао из млађих категорија Дуизбурга. Требало је да буде златна кока, али ће, како сад ствари стоје, највероватније пут Премијер лиге. За њега су интересовање показали Ливерпул и Арсенал, оба клуба су у блиској прошлости доводила играче Шалкеа (Матип стигао на Енфилд, а Колашинац на Емирате), а нови скаут Тобџија Свен Мислинтат недавно је долазио на Дерби Рура са задатком да снима Мајера, али га је Тедеско „преварио“ тако што га није ни увео у игру.

О томе какви су све асови отишли из Шалкеа без обештећења у последњих десет година могли сте да читате недавно, а кад се томе додају и они на чијим продајама је клуб зарадио постаје јасно да би - само да је мало боље пословао - могао да се ухвати у коштац са Бајерном и конкурише за титулу.

Плус Макс Мејер.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар