Ode Mejer! Čeka se sljedeći promašaj Šalkeove uprave!

Verovatno jedini klub iz liga petice koji ne ume da zaradi na svojim igračima.

Fudbal 29.04.2018 | 22:30
Ode Mejer! Čeka se sljedeći promašaj Šalkeove uprave!
Sa ovakvim „protivnicima“ u Nemačkoj, Bajernova nadmoć će se samo nastaviti. Borusija iz Dortmunda em ne može da „ubode“ trenera, em ima problematičan izbor pojačanja, RB Lajpcigov tim je mlad, ali nema snagu da izdrži trku do kraja, Leverkuzen odavno nije ono što je nekad bio, a Šalkeu, iako će po svoj prilici završiti drugi, pripada status kluba sa najlošijim poslovnim potezima minulih godina.

To kako u Gelzenkirhenu umeju da „čuvaju“ igrače moglo bi da se izučava na ekonomskim studijama u odeljku „napraviš fudbalera, pustiš ga za džabe, samim tim ostaneš bez zarade“. Samo u poslednje dve sezone Feltins arenu napustili su štoper Žoel Matip (Liverpul), levi bek Sead Kolašinac (Arsenal), vezistaLeon Gorecka (Bajern, ugovor potpisan, aktivira se na leto), a u predstojećem prelaznom roku dugačku listu igrača koji odlaze bez obeštećenja upotpuniće - Maks Mejer.

Potvrda je stigla iz samog kluba.

„Maks Mejer će nas napustiti 30. juna kad mu istekne ugovor. I to kao slobodan igrač“, rekao je Kristijan Hajdel, generalni menadžer Šalkea. „Odlasci su prirodna pojava u svetu fudbala. Što se nas tiče, poneli smo se visokoprofesionalno. Ako pogledate odlaske Gorecke ili Kolašinca, postaje vam jasno da su ovakve stvari za nas postale normalne. Uveravam vas da će Maks biti tretiran kao i svi ostali momci do kraja sezone“.

To navodi na zaključak da će Mejer igrati preostale četiri utakmice u sezoni, iako je od poslednjih sedam (računajući i polufinale kupa sa Ajntrahtom) čak pet presedeo na klupi. Što se poklapa sa tajmingom u kome je oabvestio čelnike da neće prihvatiti ponudu za novi ugovor.

„Uslove saradnje dostavili smo mu u januaru, da bi nas 15. februara obavestio da ih ne prihvata. Novu ponudu mu nećemo dati, pa će nas 30. juna napustiti. Čuo sam glasine kako ćemo zbog toga kazniti Maksa neigranjem, međutim, ako bih kao rukovodilac rekao treneru da ga ne stavlja u tim, čini mi se da me Domeniko Tedesko ne bi shvatio ozbiljno“, dodao je Hajdel.

Mejeru je ovo osma godina u Gelzenkirhenu, u koji je došao iz mlađih kategorija Duizburga. Trebalo je da bude zlatna koka, ali će, kako sad stvari stoje, najverovatnije put Premijer lige. Za njega su interesovanje pokazali Liverpul i Arsenal, oba kluba su u bliskoj prošlosti dovodila igrače Šalkea (Matip stigao na Enfild, a Kolašinac na Emirate), a novi skaut Tobdžija Sven Mislintat nedavno je dolazio na Derbi Rura sa zadatkom da snima Majera, ali ga je Tedesko „prevario“ tako što ga nije ni uveo u igru.

O tome kakvi su sve asovi otišli iz Šalkea bez obeštećenja u poslednjih deset godina mogli ste da čitate nedavno, a kad se tome dodaju i oni na čijim prodajama je klub zaradio postaje jasno da bi - samo da je malo bolje poslovao - mogao da se uhvati u koštac sa Bajernom i konkuriše za titulu.

Plus Maks Mejer.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar