Мундијал без ЊЕГА!

Иако је рекао да "Светско првенство без њега није право Светско првенство", ипак ћемо Мундијал гледати без њега.

Фудбал 29.04.2018 | 08:00
Мундијал без ЊЕГА!
Златан Ибрахимовић неће се активирати из репрезентативне "пензије" и неће играти на Мундијалу у Русији, саопштила је Шведска фудбалска федерација.

Пре неколико дана, гостујући код познатог америчког ТВ забављача Џимија Кимела, 36-годишњи Златан је рекао ово:

"Светско првенство без мене не би било право Светско првенство".

Међутим, председник Фудбалске федерације ШведскеЛарс Рихт отклонио је све недоумице.

"Разговарао сам са Златаном у уторак. Саопштио ми је да није променио одлуку о игрању за национални тим. Тај став је - не".

Ибрахимовић је стално подгрејавао причу да би могао поново да обуче дрес шведске репрезентације иако се повукао из националног тима.

Испоставиће се, међутим, да је Ибра то само пласирао зарад рекламе коју је снимио.

Иначе, његов потенцијални повратак, није баш дочекан благонаклоно у шведском тиму.

Голман Шведске Карл-Јохан Џонсон сматра да би Ибрахимовићев повратак нарушио тренутну хемију у екипи, која се на СП пласирала историјским избацивањем Италије у доигравању.

"Успели смо да се пласирамо на СП и без њега, па мислим да можемо добро да играмо у Русији и без Златан. Одлука је, наравно, на селектору. Сигуран сам да ће, ако нам се придружи, играти добро. "Као екипа, играмо као колектив, сви играчи заједно. Са Златаном, као играчем који је индивидуалац, игра се врти око њега. А без њега играмо више као тим", рекао је Џонсон, чија ће репрезентација на Мундијалу у Русији играти у групи са Немачком, Мексиком и Јужном Корејом.

Златан Ибрахимовић је најбољи стрелац репрезентације Шведске, јер је на 116 мечева постигао 62 гола. Наступао је на мундијалима 2002. и 2006, као и на четири европска шампионата (2004, 2008, 2012. и 2016). Након последњег меча на ЕУРО 2016 саопштио је да завршава репрезентативну каријеру...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар