Mundijal bez NJEGA!

Iako je rekao da "Svetsko prvenstvo bez njega nije pravo Svetsko prvenstvo", ipak ćemo Mundijal gledati bez njega.

Fudbal 29.04.2018 | 08:00
Mundijal bez NJEGA!
Zlatan Ibrahimović neće se aktivirati iz reprezentativne "penzije" i neće igrati na Mundijalu u Rusiji, saopštila je Švedska fudbalska federacija.

Pre nekoliko dana, gostujući kod poznatog američkog TV zabavljača Džimija Kimela, 36-godišnji Zlatan je rekao ovo:

"Svetsko prvenstvo bez mene ne bi bilo pravo Svetsko prvenstvo".

Međutim, predsednik Fudbalske federacije ŠvedskeLars Riht otklonio je sve nedoumice.

"Razgovarao sam sa Zlatanom u utorak. Saopštio mi je da nije promenio odluku o igranju za nacionalni tim. Taj stav je - ne".

Ibrahimović je stalno podgrejavao priču da bi mogao ponovo da obuče dres švedske reprezentacije iako se povukao iz nacionalnog tima.

Ispostaviće se, međutim, da je Ibra to samo plasirao zarad reklame koju je snimio.

Inače, njegov potencijalni povratak, nije baš dočekan blagonaklono u švedskom timu.

Golman Švedske Karl-Johan Džonson smatra da bi Ibrahimovićev povratak narušio trenutnu hemiju u ekipi, koja se na SP plasirala istorijskim izbacivanjem Italije u doigravanju.

"Uspeli smo da se plasiramo na SP i bez njega, pa mislim da možemo dobro da igramo u Rusiji i bez Zlatan. Odluka je, naravno, na selektoru. Siguran sam da će, ako nam se pridruži, igrati dobro. "Kao ekipa, igramo kao kolektiv, svi igrači zajedno. Sa Zlatanom, kao igračem koji je individualac, igra se vrti oko njega. A bez njega igramo više kao tim", rekao je Džonson, čija će reprezentacija na Mundijalu u Rusiji igrati u grupi sa Nemačkom, Meksikom i Južnom Korejom.

Zlatan Ibrahimović je najbolji strelac reprezentacije Švedske, jer je na 116 mečeva postigao 62 gola. Nastupao je na mundijalima 2002. i 2006, kao i na četiri evropska šampionata (2004, 2008, 2012. i 2016). Nakon poslednjeg meča na EURO 2016 saopštio je da završava reprezentativnu karijeru...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar