Суд: Пресуда у Чавићеву корист

Окружни суд у Бијељини правоснажно је пресудио у корист лидера НДП-а Драгана Чавића и ослободио га оптужбе за клевету коју је против њега поднијела дугогодишња шефица правне службе Фабрике глинице „Бирач“ Соња Рубеж.

Република Српска 26.04.2018 | 14:36
Суд: Пресуда у Чавићеву корист
Бијељински Окружни суд је 5. априла ове године потврдио пресуду Основног суда у Зворнику од 4. децембра прошле године и правоснажно ослободио Драгана Чавића оптужби за клевету.

У пресуди у чијем је посједу СрпскаЦафе-а, Окружни суд у Зворнику је поред одбацивања жалбе Соње Рубеж и потврђивања првостепене ослобађајуће пресуде обавезао је да Драгану Чавићу надокнади трошкове парничног поступка у износу од 3 147,20 КМ.

Рубежова је тужбом тражила од Чавића да јој због повреде части и угледа и због изношења и преношења неистиних навода-клевете у ауторском тексту објављеном на блогу Слободана Васковића и објављеном на сајту БН ТВ 5. и 6. августа 2014. године исплати 10 000 марака.

Суд је одбацио све ове оптужбе и Чавића правоснажно ослободио одговорности. Чавић је у спорномтексту између осталог навео да је Соња Рубеж била дугогодишња директорка правне службе у Фабрици „Бирач“, док су њом управљали Литванци на чијем челу је био Владимир Романов“. Чавић је изнио и тврдњу да је „Владимир Романов на ванредној сједници Скупштине акционара ове фабрике која је одржана 5. априла 2013. године именовао Соњу Рубеж за члана Управног одбора фабрике, што само говори да је иста била особа од повјерења Романова“.

Према информацијама радника „Бирча“, навео је даље Чавић у ауторском тексту, Соња Рубеж је уживала велико повјерење Владимира Романова, а као директор правних послова у Фабрици „Бирач“ покривала је све махинације које су се у овој фабрици дешавале.

– Према подацима са Бањалучке берзе видљиво је да је иста обављала и функцију предсједника Скупштине акционара у Фабрици глинице „Бирач“. Према незваничним информацијама, Соња Рубеж је била кључна особа у преговорима око одобравања кредита ИРБ РС у износу 19,4 милиона КМ „Енерголинији“, ћерки фирми „Бирача“. Дотична особа је била веома дрчна и безобразна, чак и пријетила радницима ИРБ РС да пуно не питају, јер је тај кредит већ договорен на већем нивоу и да мора бити одобрен“ – навео је Чавић у тексту за који је суд у Зворнику правоснажно оцијенио и пресудио да не представља клевету.

(Српскакафе)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ндп

26.04.2018 13:35

Браво за Цаву, сто је добио слуцај на суду. И ста је урадио да се било ста ријесио у вези те фирме или неке друге. само прица и ниста, а знао је своје акције у Фабрици дувана да наплати а знао је запослити људе који нису у Ндп-у.а знао је лагати народ на протестима у Бањалуци...и ниста великаааааа 0. А зна уцјењивати с својом фотељом. а зна гостовати на бн а да не иду коментари

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

26.04.2018 13:36

ПОЗДРАВ ЧАВИЋУ .МАЛО ПРИЧАШ АЛИ ПУНО КАЖЕШ.МНОГО СЕ НЕ ЕКСПОНИРАШ.ОДЛИЧНО СЕ ПРИПРЕМИШ КО ХОЋЕ ТО ВИДИ КО НЕЋЕ И НЕ МОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

воx

26.04.2018 13:38

Недај се Чава иначе свима нам оде глава. Мафија јаше. Недај се али брани и нас. Јер тако ћеш код народа зарадити глас. Оплети вечерас у Пулс емисији по пљачкашкој хоботници која раздире биће овог народа. Олако си препустио мјесто градонацелника Бајином црногорском бескичмењаку. Ћути ко заливен о злочину хунте над Давидом. Проговори бар ти Чава. Осветљен образ свима нама који смо за правну државу. Баја нас завади са цијелим свјетом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

26.04.2018 13:48

Цавиц је најјаци политицар у БиХ свака изјава је тацна и одмјерена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цавиц

26.04.2018 23:06

један од најјацих политицара.

Name

херц

26.04.2018 13:51

Један од ријетких политичара који аргументовано ради свој посао.Тачан,образован,паметан и велики патриота.Војник свог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хуман

26.04.2018 14:19

Чава кад добијеш те паре дај их дјеци без родитељског старања и остани господин и хуманиста до краја

ОДГОВОРИТЕ