Sud: Presuda u Čavićevu korist

Okružni sud u Bijeljini pravosnažno je presudio u korist lidera NDP-a Dragana Čavića i oslobodio ga optužbe za klevetu koju je protiv njega podnijela dugogodišnja šefica pravne službe Fabrike glinice „Birač“ Sonja Rubež.

Republika Srpska 26.04.2018 | 14:36
Sud: Presuda u Čavićevu korist
Bijeljinski Okružni sud je 5. aprila ove godine potvrdio presudu Osnovnog suda u Zvorniku od 4. decembra prošle godine i pravosnažno oslobodio Dragana Čavića optužbi za klevetu.

U presudi u čijem je posjedu SrpskaCafe-a, Okružni sud u Zvorniku je pored odbacivanja žalbe Sonje Rubež i potvrđivanja prvostepene oslobađajuće presude obavezao je da Draganu Čaviću nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 3 147,20 KM.

Rubežova je tužbom tražila od Čavića da joj zbog povrede časti i ugleda i zbog iznošenja i prenošenja neistinih navoda-klevete u autorskom tekstu objavljenom na blogu Slobodana Vaskovića i objavljenom na sajtu BN TV 5. i 6. avgusta 2014. godine isplati 10 000 maraka.

Sud je odbacio sve ove optužbe i Čavića pravosnažno oslobodio odgovornosti. Čavić je u spornomtekstu između ostalog naveo da je Sonja Rubež bila dugogodišnja direktorka pravne službe u Fabrici „Birač“, dok su njom upravljali Litvanci na čijem čelu je bio Vladimir Romanov“. Čavić je iznio i tvrdnju da je „Vladimir Romanov na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara ove fabrike koja je održana 5. aprila 2013. godine imenovao Sonju Rubež za člana Upravnog odbora fabrike, što samo govori da je ista bila osoba od povjerenja Romanova“.

Prema informacijama radnika „Birča“, naveo je dalje Čavić u autorskom tekstu, Sonja Rubež je uživala veliko povjerenje Vladimira Romanova, a kao direktor pravnih poslova u Fabrici „Birač“ pokrivala je sve mahinacije koje su se u ovoj fabrici dešavale.

– Prema podacima sa Banjalučke berze vidljivo je da je ista obavljala i funkciju predsjednika Skupštine akcionara u Fabrici glinice „Birač“. Prema nezvaničnim informacijama, Sonja Rubež je bila ključna osoba u pregovorima oko odobravanja kredita IRB RS u iznosu 19,4 miliona KM „Energoliniji“, ćerki firmi „Birača“. Dotična osoba je bila veoma drčna i bezobrazna, čak i prijetila radnicima IRB RS da puno ne pitaju, jer je taj kredit već dogovoren na većem nivou i da mora biti odobren“ – naveo je Čavić u tekstu za koji je sud u Zvorniku pravosnažno ocijenio i presudio da ne predstavlja klevetu.

(Srpskakafe)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ndp

26.04.2018 13:35

Bravo za Cavu, sto je dobio slucaj na sudu. I sta je uradio da se bilo sta rijesio u vezi te firme ili neke druge. samo prica i nista, a znao je svoje akcije u Fabrici duvana da naplati a znao je zaposliti ljude koji nisu u Ndp-u.a znao je lagati narod na protestima u Banjaluci...i nista velikaaaaaa 0. A zna ucjenjivati s svojom foteljom. a zna gostovati na bn a da ne idu komentari

ODGOVORITE
Name

BOBA

26.04.2018 13:36

POZDRAV ČAVIĆU .MALO PRIČAŠ ALI PUNO KAŽEŠ.MNOGO SE NE EKSPONIRAŠ.ODLIČNO SE PRIPREMIŠ KO HOĆE TO VIDI KO NEĆE I NE MORA.

ODGOVORITE
Name

vox

26.04.2018 13:38

Nedaj se Čava inače svima nam ode glava. Mafija jaše. Nedaj se ali brani i nas. Jer tako ćeš kod naroda zaraditi glas. Opleti večeras u Puls emisiji po pljačkaškoj hobotnici koja razdire biće ovog naroda. Olako si prepustio mjesto gradonacelnika Bajinom crnogorskom beskičmenjaku. Ćuti ko zaliven o zločinu hunte nad Davidom. Progovori bar ti Čava. Osvetljen obraz svima nama koji smo za pravnu državu. Baja nas zavadi sa cijelim svjetom

ODGOVORITE
Name

Brod

26.04.2018 13:48

Cavic je najjaci politicar u BiH svaka izjava je tacna i odmjerena

ODGOVORITE
Name

Cavic

26.04.2018 23:06

jedan od najjacih politicara.

Name

herc

26.04.2018 13:51

Jedan od rijetkih političara koji argumentovano radi svoj posao.Tačan,obrazovan,pametan i veliki patriota.Vojnik svog naroda.

ODGOVORITE
Name

human

26.04.2018 14:19

Čava kad dobiješ te pare daj ih djeci bez roditeljskog staranja i ostani gospodin i humanista do kraja

ODGOVORITE