Нови почетак Душана Борковића...

Српски аутомобилиста почиње ново такмичење у каријери. Возиће ТЦР Европа у аутомобилу "хјундаи и30 Н" за тим "Таргет компетишн". Сезона почиње 6. маја на стази "Пол Рикар". Биће укупно 7 трка.

Остали спортови 28.04.2018 | 20:30
Нови почетак Душана Борковића...
Иза Душана Борковића је више него турбулентна година у сваком смислу.

Уз много проблема и трзавица завршио је такмичење у ТЦР светском шампионату на осмој позицији, имао је много "дефеката" на аутомобилу "алфа ромео Ђулијета" и све је то утицало да преломи да пређе у ново такмичење - ТЦР Европа.

Његов нови тим је "Таргет", који је један од најуспешнијих тимова у ТЦР такмичењу. Са Стефаном Коминијем су 2015. били први шампиони ТЦР Интернешнал серије, а 2016. и 2017. прваци ТЦР Немачка, са Џошом Филесом.Душанове клупске колеге су Швајцарац Крис Ричардс, првак ЕТЦЦ-а из 2016. (Борковић је био шампион ЕТЦЦ-а 2015.), и талентовани Рис Бар из Северне Ирске.

ТЦР Европа стартује 6. маја у Француској на стази Пол Рикар, а завршава 21. октобра у Барселони, на Каталуњи.

Пред почетак сезоне, Борковић се традиционално дружио са новинарима српских медија, обећавши да ће, као и увек, дати све од себе, иако ће конкуренција бити јака, али и велика (ммогуће да ће на стази бити и до 40 возача!).

"Много тога се дешавало у претходној сезони, много тога и иза кулиса, оно што ви нисте могли да видите...", осврнуо се Дуца на ТЦР светски шампионат и окренуо се потом будућности:

"Желео сам да се такмичим у добром аутомобилу, да будем конкурентан. Ево, протеклог викенда 'алфа' је у Маракешу била убедљиво последња, иако има два одлична возача. Зато сам одлучио да пређем у друго такмичење. Таргет је одличан тим, а 'хјундаи' има одличан аутомобил".

Рекао је и да има одређених проблема у вези са седењем у аутомобилу, јер су му педале преблизу, али да ће механичари пробати да му то наместе.

Има још један проблем - недавно је задобио повреду десне ноге и та повреда га и даље мучи.

Ипак, обећава велику борбу, онако како смо од њега навикли. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар