Novi početak Dušana Borkovića...

Srpski automobilista počinje novo takmičenje u karijeri. Voziće TCR Evropa u automobilu "hjundai i30 N" za tim "Target kompetišn". Sezona počinje 6. maja na stazi "Pol Rikar". Biće ukupno 7 trka.

Ostali sportovi 28.04.2018 | 20:30
Novi početak Dušana Borkovića...
Iza Dušana Borkovića je više nego turbulentna godina u svakom smislu.

Uz mnogo problema i trzavica završio je takmičenje u TCR svetskom šampionatu na osmoj poziciji, imao je mnogo "defekata" na automobilu "alfa romeo Đulijeta" i sve je to uticalo da prelomi da pređe u novo takmičenje - TCR Evropa.

Njegov novi tim je "Target", koji je jedan od najuspešnijih timova u TCR takmičenju. Sa Stefanom Kominijem su 2015. bili prvi šampioni TCR Internešnal serije, a 2016. i 2017. prvaci TCR Nemačka, sa Džošom Filesom.Dušanove klupske kolege su Švajcarac Kris Ričards, prvak ETCC-a iz 2016. (Borković je bio šampion ETCC-a 2015.), i talentovani Ris Bar iz Severne Irske.

TCR Evropa startuje 6. maja u Francuskoj na stazi Pol Rikar, a završava 21. oktobra u Barseloni, na Katalunji.

Pred početak sezone, Borković se tradicionalno družio sa novinarima srpskih medija, obećavši da će, kao i uvek, dati sve od sebe, iako će konkurencija biti jaka, ali i velika (mmoguće da će na stazi biti i do 40 vozača!).

"Mnogo toga se dešavalo u prethodnoj sezoni, mnogo toga i iza kulisa, ono što vi niste mogli da vidite...", osvrnuo se Duca na TCR svetski šampionat i okrenuo se potom budućnosti:

"Želeo sam da se takmičim u dobrom automobilu, da budem konkurentan. Evo, proteklog vikenda 'alfa' je u Marakešu bila ubedljivo poslednja, iako ima dva odlična vozača. Zato sam odlučio da pređem u drugo takmičenje. Target je odličan tim, a 'hjundai' ima odličan automobil".

Rekao je i da ima određenih problema u vezi sa sedenjem u automobilu, jer su mu pedale preblizu, ali da će mehaničari probati da mu to nameste.

Ima još jedan problem - nedavno je zadobio povredu desne noge i ta povreda ga i dalje muči.

Ipak, obećava veliku borbu, onako kako smo od njega navikli. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar