ЛЕ - Марсељ на Ред Бул пети пут у сезони: Хоће ли им дати гол?

Руди Гарсија каже да су Аустријанци фаворити, а Марко Розе да ће његов тим играти нападачки на Велодрому (21. 05, ТВ Аренаспорт 4).

Фудбал 26.04.2018 | 14:45
ЛЕ - Марсељ на Ред Бул пети пут у сезони: Хоће ли им дати гол?
Мало ко је могао да очекује Олимпик Марсељ или Ред Бул Салцбург у финалу Лиге Европе. Један од њих ће, ипак, играти у Лиону. Целе сезоне их потцењују, а одушевљавју и прескачу препреке једну за другом. Чак и сада у полуфиналу их потцењују, јер се дуел Атлетика и Арсенала назива финалом пре финала и мало је оних који Французима или Аустријанцима дају шансе у завршној представи.

Пласманом у полуфинале оба тима су већ много урадила и надмашила су очекивања, али с обзиром на то да их је жреб као аутсајдере такмичење спојио у полуфиналу, сада се пласман у финале поставља као императив. Елиминација би у овој фази била неуспех, јер су апетити порасли.

Интересантно је да се не састају први пут у Лиги Европе ове сезоне. Већ су били ривали у групној фази када су заједно прошли даље пошто су лако изашли на крају с Виторијом Гимараис и Коњом. Аустријанци су тада били успешнији у двомечу пошто су код куће славили са 1:0, а онда реваншу на Велодорму изборили реми без голова. Дакле, Марсељ им није дао гол у 180 минута, што би требало да забрине Французе.

“Чињеница да смо се већ састајали ове сезоне може да буде предност и за нас и за њих. Наш задатак је да покажемо да Марсељ у априлу није исти као онај од зимус. Што се мене тиче, Аустријанци су фаворите, а ми аутсајдери који су се намерачили на финале. Не заборавите, ипак, да им нисмо дали гол у два претходна меча и да је Салцбург само трипут поражен у целој сезони”, опомиње Руди Гарсија, тренер домаћина.

С друге стране, Французе храбри што су већ избацили један Ред Бул. Онај из Лајпцига. Много скупљи и много јачи. У четвртфиналу су сјајном игром у реваншу на Велодрому елиминисали Немце, тако да вечерас (21.05, ТВ Аренаспорт 4) пети пут у сезони играју против представника аустријског гиганта за производњу енергетских напитака. Ако су могли да сруше Лајпциг, зашто не би могли и Салцбург? 

Стадион је распродат брзином светлости, овако нешто се на југу Француске чека скоро 15 година и од оног финала Купа УЕФА када је Бенитезова Валенсија савладала Дрогбин Марсељ.

Чета Рудија Гарсије је у сјајној форми овог пролећа. Игра нападачки фудбал на гол више и баш на тај начин је ломила ривале до сада. Потпуно је другачија екипа када игра на Велодрому. Пред својим навијачима је дала Браги три комада, Атлетик Билбау исто, а могла је бар пет, Лајпциг је испраћен са пет голова у мрежи...

Не зна се од кога прети већа опасност. Од Пајеа, Тована, Окампоса или Митроглуа? Биће то највећи изазов сезоне за екипу Салцбурга који је сезону у Европи кренуо од другог кола квалификација за ЛШ, одиграо чак 18 утакмица досад и изгубио само од Лација у Риму.

“Не плашиим се, али изузетно поштујем све нападаче Марсеља. Што се нас тиче, ништа нећемо мењати. Играћамо нападачки. Чак и пре 67.000 људи колико нас чека на Велодрому”, рекао је тренер аустријског представника, Марко Розе.

ЗАНИМЉИВОСТИ

Голман Слацбурга Александер Фалке на 11 последњих мечева у Лиги Европе успео је пет пута да сачува мрежу нетакнутом

Организатор игре Марсеља, Димитри Паје дао је девет, али наместио чак 20 голова свог тима ове сезоне у свим такмичењима

Французи не знају за пораз на Велодрому у Лиги Еворпе ове сезоне, победили су пет пута, уз један реми

Нападач аустријског првака, Валон Бериша постигао је пет голова на 11 сусрета ЛЕ ове сезоне

Флоријан Тован је ове сезоне кључни појединац Марсеља, са 22 гола и 17 асистенција у свим такмичењима

Пројектовани састави

МАРСЕЉ - САЛЦБУРГ

МАРСЕЉ: Пеле - Сар, Рами, Роландо, Амави - Лопез, Луиз Густаво - Тован, Паје, Окампос - Митроглу. Тренер: Руди Гарсија.

РБ САЛЦБУРГ: Фалке - Лајнер, Рамаљо, Ћалета-Цар, Улмер - Хајдара, Самасеку, Шлагер, Бериша - Хванг, Дабур. Тренер: Марко Розе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар