LE - Marselj na Red Bul peti put u sezoni: Hoće li im dati gol?

Rudi Garsija kaže da su Austrijanci favoriti, a Marko Roze da će njegov tim igrati napadački na Velodromu (21. 05, TV Arenasport 4).

Fudbal 26.04.2018 | 14:45
LE - Marselj na Red Bul peti put u sezoni: Hoće li im dati gol?
Malo ko je mogao da očekuje Olimpik Marselj ili Red Bul Salcburg u finalu Lige Evrope. Jedan od njih će, ipak, igrati u Lionu. Cele sezone ih potcenjuju, a oduševljavju i preskaču prepreke jednu za drugom. Čak i sada u polufinalu ih potcenjuju, jer se duel Atletika i Arsenala naziva finalom pre finala i malo je onih koji Francuzima ili Austrijancima daju šanse u završnoj predstavi.

Plasmanom u polufinale oba tima su već mnogo uradila i nadmašila su očekivanja, ali s obzirom na to da ih je žreb kao autsajdere takmičenje spojio u polufinalu, sada se plasman u finale postavlja kao imperativ. Eliminacija bi u ovoj fazi bila neuspeh, jer su apetiti porasli.

Interesantno je da se ne sastaju prvi put u Ligi Evrope ove sezone. Već su bili rivali u grupnoj fazi kada su zajedno prošli dalje pošto su lako izašli na kraju s Vitorijom Gimarais i Konjom. Austrijanci su tada bili uspešniji u dvomeču pošto su kod kuće slavili sa 1:0, a onda revanšu na Velodormu izborili remi bez golova. Dakle, Marselj im nije dao gol u 180 minuta, što bi trebalo da zabrine Francuze.

“Činjenica da smo se već sastajali ove sezone može da bude prednost i za nas i za njih. Naš zadatak je da pokažemo da Marselj u aprilu nije isti kao onaj od zimus. Što se mene tiče, Austrijanci su favorite, a mi autsajderi koji su se nameračili na finale. Ne zaboravite, ipak, da im nismo dali gol u dva prethodna meča i da je Salcburg samo triput poražen u celoj sezoni”, opominje Rudi Garsija, trener domaćina.

S druge strane, Francuze hrabri što su već izbacili jedan Red Bul. Onaj iz Lajpciga. Mnogo skuplji i mnogo jači. U četvrtfinalu su sjajnom igrom u revanšu na Velodromu eliminisali Nemce, tako da večeras (21.05, TV Arenasport 4) peti put u sezoni igraju protiv predstavnika austrijskog giganta za proizvodnju energetskih napitaka. Ako su mogli da sruše Lajpcig, zašto ne bi mogli i Salcburg? 

Stadion je rasprodat brzinom svetlosti, ovako nešto se na jugu Francuske čeka skoro 15 godina i od onog finala Kupa UEFA kada je Benitezova Valensija savladala Drogbin Marselj.

Četa Rudija Garsije je u sjajnoj formi ovog proleća. Igra napadački fudbal na gol više i baš na taj način je lomila rivale do sada. Potpuno je drugačija ekipa kada igra na Velodromu. Pred svojim navijačima je dala Bragi tri komada, Atletik Bilbau isto, a mogla je bar pet, Lajpcig je ispraćen sa pet golova u mreži...

Ne zna se od koga preti veća opasnost. Od Pajea, Tovana, Okamposa ili Mitroglua? Biće to najveći izazov sezone za ekipu Salcburga koji je sezonu u Evropi krenuo od drugog kola kvalifikacija za LŠ, odigrao čak 18 utakmica dosad i izgubio samo od Lacija u Rimu.

“Ne plašiim se, ali izuzetno poštujem sve napadače Marselja. Što se nas tiče, ništa nećemo menjati. Igraćamo napadački. Čak i pre 67.000 ljudi koliko nas čeka na Velodromu”, rekao je trener austrijskog predstavnika, Marko Roze.

ZANIMLJIVOSTI

Golman Slacburga Aleksander Falke na 11 poslednjih mečeva u Ligi Evrope uspeo je pet puta da sačuva mrežu netaknutom

Organizator igre Marselja, Dimitri Paje dao je devet, ali namestio čak 20 golova svog tima ove sezone u svim takmičenjima

Francuzi ne znaju za poraz na Velodromu u Ligi Evorpe ove sezone, pobedili su pet puta, uz jedan remi

Napadač austrijskog prvaka, Valon Beriša postigao je pet golova na 11 susreta LE ove sezone

Florijan Tovan je ove sezone ključni pojedinac Marselja, sa 22 gola i 17 asistencija u svim takmičenjima

Projektovani sastavi

MARSELJ - SALCBURG

MARSELJ: Pele - Sar, Rami, Rolando, Amavi - Lopez, Luiz Gustavo - Tovan, Paje, Okampos - Mitroglu. Trener: Rudi Garsija.

RB SALCBURG: Falke - Lajner, Ramaljo, Ćaleta-Car, Ulmer - Hajdara, Samaseku, Šlager, Beriša - Hvang, Dabur. Trener: Marko Roze.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar