Капиталан ударац Фалија Рамаданија!

Узео најтраженијег тренера Европе и штопера од 70. 000. 000 евра! Могли би у пакету код Романа Абрамовича!

Фудбал 28.04.2018 | 17:00
Капиталан ударац Фалија Рамаданија!
У овом тренутку је мало тренера који су на тако добром гласу у Европи као што је то Маурицио Сари. Италијан ради сјајан посао у Напуљу и дошао је на корак од свргавања Јувентуса и освајања сензационалне титуле са Наполијем. А после тога би све то могао да дебело наплати на неком другом месту…

Сада је добио агента који му отвара многа врата широм Европе. Вест из Италије гласи да је ФалиРамадани нови менаџер Мауриција Сарија.

Рамадани је на Апенинима постао један од најутицајнијих агената, а додавање Сарија на листу клијената му додатно подиже рејтинг.

Сари још није преломио да ли ће и наредне сезоне седети на клупи Наполитанаца јер нема чврсте гаранције од газде Де Лаурентиса да ће му обезбедити адекватна појачања. Због тога би харизматични стручњак могао да напусти клуб на крају сезоне, а претходних месеци се помињао као жеља богатијих клубова попут Челсија, Арсенала, Пари Сен Жермен, па чак и Милана и Јувентуса. Такође, многи Италијани би га радо видели на клупи репрезентације.

Сарадња са Рамаданијем му отвара простор за прелазк у неки од богатијих клубова у којим би финансијски прошао много боље у Напуљу.

Поред Сарија, Рамадани је однедавно постао и агент вероватно најскупљег Наполијевог фудбалера - Калидуа Кулибалија. Један од најтраженијих штопера Европе је прешао у јато Рамаданијевих клијената и постао најзвучније име у тој плејади. Сенегалац чија је откупна клаузула 70.000.000 евра је већ дуго времена на мети Челсија који би наредног лета могао да активира клаузулу. Рамадани је претходних сезона често пословао са Наполијем и реализовао трансфере Максимовића, Рога и Милићау клуб са југа Италије.

Рамадани је претходних година прешао пут од менаџера који је контролисао Балкан до једног од најмоћнијих на Апенинима. Последњих година је правио неке велике послове и на Острву попут трансфера Маркоса Алонса у Челси што подгрејава спекулације да би Сари и Кулибали могли да заврше на Стамфорд Бриџу у пакету. Пре Алонса, Рамадани је у Челси реализовао трансфере Данила Пантића и Марка Марина.

На списку Рамаднијевих клијената се од звучних имена налазе и Самир Хандановић, Лука Миливојевић, Панајотис Ретсос, Матија Настасић, Иван Перишић, Никола Калинић, Стеван Јоветић, Адем Љајић, Љубомир Фејса, Лука Јовић…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар