Животна прича Мохамеда Салаха...

Лопта од чарапа, 9х путовао на тренинг! Мохамед Салах – један је од фудбалера коме је сан постао јава.

Фудбал 29.04.2018 | 23:00
Животна прича Мохамеда Салаха...
Најпознатији Египћанин ове сезоне је експлодирао и један је од најзаслужнијих што Ливерпул има велику шансу да игра финале Лиге шампиона.

Живот пише чудне романе, има доста таквих примера у свету фудбала. А да оно што јако пожелите може да се оствари доказ је чудесни Салах. 

"Имао сам седам година и гледао Лигу шампиона. Видео сам Роналда, Зидана и Тотија и помислио: Желим да будем фудбалер. Тада је све почело", започео је причу Мохамед Салах. 

Његова прича слична је многих Јужноамериканаца. Сиромашна породица, скромни услови и само један сан - бити фудбалер. 

"Лопту сам правио од чарапа, а играо сам с братом и пријатељима. Брат није био талентован као ја, али кад сам имао 14 година, најбољи пријатељ ми је рекао: ‘Мо, бићеш најбољи на свету". 

Кад је имао 14 година потписао је први професионални уговор с Араб Контракторс. 

"У школу сам ишао од 7 до 9, само два сата. Од клуба сам добио оправдање у ком је писало: ‘Мо мора сваки дан да оде из школе у 9 како би стигао у тренинг камп у 14 сати’. Да бих дошао на тренинг у Каиро путовао сам четири и по сата у једном смеру, али морао да проминим чак три различита аутобуса и воз", испричао је Салах. 

"У камп бих стигао око 14 сати, некад и 14:30, а тренинг би почео у 15:30 или 16 сати. Трајао би до 18 сати, а потом бих опет сео на воз па на аутобус и четири и по сата назад. Девет сати путовао сам сваки дан. И тако пет година. Кући бих дошао мртав уморан, појео бих нешто и на спавање. Али, имао сам сан, био сам клинац који је сањао да ће бити фудбалер."

Са 16 година ушао је у прву екипу Араб Контракторса. 

"Тек тад сам схватио да бих можда могао да будем нешто, да бих могао да постанем фудбалер”. 

Данас, кад је један од најпопуларнијих фудбалера на свету и када зарађује 100.000 евра недељно, Египћанин није заборавио родни крај ни пријатеље. 

У родној земљи финансира изградњу школе и помаже локалној болници. 

Води и хуманитарну организацију која се брине о прехрани породица, посебно током светога муслиманског месеца Рамазана. 

Не само да је осетљив на људе, већ брине и о својој земљи па је у државну благајну уплатио 210.000 британских фунти како би помогао египатској власти да одржи течај египатске фунте. 

Какав је Салах, најбоље ће вам дочарати понуда коју је добио кад је постигао гол и одвео Египат на СП. У знак захвалности од државе је добио луксузну вилу, а он се захвалио и рекао им да тај новац донирају сиромашној деци.

А уз сва достигнућа ове сезоне, бројке показује да је Салах надмашио и Кристијана Роналда и Леа Месија: 

43 - гола постигао је Мохамед Салах ове сезоне у свим такмичењјима. Најбољи је стрелац у Лигама петице. Звучи невероватно, али више је него удвостручио свој учинак од прошле године.Тад је постигао укупно 19 голова, 15 у Премијер лиги. Сад је већ на 43 укупно, у првенству је уписао 31. 

42 - гола постигао је Кристијано Роналдо ове сезоне у свим такмичењима. Само у Лиги шампиона 15 а у шпанском првенству чак 24 из 25 утакмица. 

41 - гол постигао је Ћиро Имобие, сјајни нападач Лација. Постигао је гол више од Месија. 

40 - Кад неко постигне 40 голова у сезони као Лео Меси, а тек је на четвртом месту, онда је јасно због чега је ово луда сезона.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

махир

30.04.2018 04:23

Браво

ОДГОВОРИТЕ