СЛС: Спартак види Европу, Борац једном ногом испао!

Фудбалери Спартака победили су крушевачки Напредак са 2:1 у 33. колу Суперлиге и остали најозбиљнији кандидат за пласман у Европу.  Земун послао Борац у ПЛС са беле тачке! Чачани су били бољи ривал у Горњој Вароши, али су кажњени после вероватно непостојећег пенала.  Пенали, искључења и Суботица која види Европу! Спартак направио још један, велики корак ка изласку у квалификације за Лигу Европе!

Фудбал 25.04.2018 | 21:25
СЛС: Спартак види Европу, Борац једном ногом испао!
Поред Црвене звезде и Партизана, за које су прве две позиције резервисане, Суботичани су најближи да нас током лета представљају у квалификацијама за Лигу Европе.

После трећег кола плеј-офа налазе се на трећем месту са 34 бода, четири више од Вождовца.

Спартак у финишу сезоне има паклено тежак распоред, пошто у преостала четири кола гостује код Чукаричког, Црвене звезде и Партизана, али имају бодовну залиху коју су сада обезбедили Бојан Чечарић и Миле Савковић.

Први је начео госте у првом полувремену, потом је Вукановић промашио пенал пре одласка на одмор, да би Савковић са беле тачке оверио тријумф екипе са севера Србије. Једино што је Напредак успео да уради јесте да преко Ндиајеа ублажи пораз.

Суботичани ће највећу борбу за то преостало место у европским квалификацијама водити са Вождовцем, који се тријумфом од 2:1 над Војводином пробио на четврту позицију.

Већ у првом полувремену Ален Машовић је два пута матирао противничког голмана, па је на "крову" Воша до краја само смањила преко Арсића.

Борба за титулу је готово решена јер је Црвена звезда добила Чукарички са лаганих 3:0 и потребна су јој још само три бода да математички обезбеди трофеј.

Земун послао Борац у ПЛС са беле тачке! Чачани су били бољи ривал у Горњој Вароши, али су кажњени после вероватно непостојећег пенала.

Фудбалери Борца из Чачка доживели су ове среде у увертири ванредног 33. кола Суперлиге четврти узастопни пораз који их је, како сада стоје, вратио у Прву лигу Србије за сезону 2018/19.

А, тај пораз и није био баш заслужен, не само због приказаног данас у Горњој вароши, већ и због тога што је главни судија Милош Ђорђић хладне главе могао да покаже жути картон Миљану Вукадиновићу за симулирање уместо што је показао на белу тачку у 85. минуту меча.

Одатле, један од бројних повратника у српски фудбал који овог пролећа носе зелено–бели дрес, "убио је паука" и уједно наде Чачана да ће изборити опстанак иако математички шансе и даље постоје.

Поготком Николе Петковића са беле тачке стављена је и "тачка на и" када је овај динамичан дуел у питању: Земун – Борац 2:1 (1:1).

Вукадиновић, којем ће се писати и асистенција после пада у дуелу са Марком Маринковићем, довео је Земунце у вођство у 23. минуту што му је био већ шести погодак у десет мечева од јануарског трансфера из Младе Болеслав.

Ипак, на одмор се отишло у егалу, након што је Филип Кнежевић такође са беле тачке у 44. минуту затресао мрежу Марка Милошевића и постигао први гол за "зебре" после три везана пораза: Партизан 5:0, Мачва 2:0, Младост 0:2.

Борац је у другом полувремену имао неколико добрих шанси да поведе, од којих је најбољу проћердао Матеус. Његов ударац главом са десетак метара испред Милошевићевог гола прошао је поред стативе, али то није зауставило и офанзивну игру Чачана који су потом, како то обично бива, кажњени из контре.

Вукадиновић је са левог крила утрчао у казнени простор, протурио лопту поред Маринковића, који је стао у месту, подигао руке и испратио ривалов пад – довољно уверљив да Ђорђић покаже на белу тачку, а Петковић постигне погодак којим је тим тренера Милана Милановића практично изборио опстанак.

Ипак, то неће бити основни разлог због ког ће Борац – ако не буде великог "камбека" у последња четири кола плеј–аут групе – играти другу лигу наредне сезоне.

Била је ово четврта победа зелено–плавих у последњих шест мечева код куће, уз један реми, док је Борац остао са једном победом (Војводина 0:1) и једним ремијем (Радник 2:2) ЦЕЛЕ СЕЗОНЕ.

Пенали, искључења и Суботица која види Европу! Спартак направио још један, велики корак ка изласку у квалификације за Лигу Европе!

Среда је донела узбудљиво коло Суперлиге, прожето пеналима, црвеним картонима и резултатима који би могли да одреде и завршницу првенства.

Почело је победом Земуна над Борцем из Чачка после спорног пенала досуђеног у 85. минуту, а настављено мечевима у две групе који су обиловали најстрожим казнама (5) и искључењима (6).

Само у утакмици Вождовац - Војводина, завршеној победом "змајева" од 2:1 (2:0) захваљујући погоцима Алена Машовића у 4. и 26. минуту, главни арбитар Милорад Мажић није показивао ни на белу тачку, нити вадио црвену карту из џепа.

Фудбалери Војводине до краја сезоне тражиће начин да бар ублаже велику кризу (три узастопна пораза!), а места у "горњем дому", које је претходних сезона скоро по правилу било њихово, ове сезоне заузеће други тимови.

"Змајеви" су тим, изузетно важним тријумфом остали у трци за пласман у Европу, јер су "везали" узастопне победе и одржали корак за Спартаком, екипом која је на одличном путу за пласман у квалификације за Лигу Европе.

Суботичани су под вођством Владимира Гаћиновића остварили и четврти узастопни тријумф, којим су се учврстили на трећој позицији, са четири бода више од "змајева" и шест више од Радничког, који ће у четвртак играти против Партизана.

Спартак је велики корак ка изласку у Европу остварио данашњим тријумфом против Напретка. Коначан резултат био је 2:1, а стрелци су били Бојан Чечарић у 16. минуту и Миле Савковић у 53. из пенала. Ибрахима Ндиаје успео је потом само да ублажи неуспех "чарапана", којим су остали на великих осам бодова удаљености од "коте три".

Да ли ће Гаћиновићев тим издржати?

У осталим мечевима одиграним у среду побеђивали су домаћини, изузев у Шапцу, где су Мачва и Рад одиграли меч без голова, у којем је куриозитет био да су "грађевинари" зарадили два црвена картона у истом минуту.

Радник је у Сурдулици победио ОФК Бачку 2:0 погоцима Игора Златановића (31. минут) и Срђана Жакуле (у 69), уз један пенал и црвени картон, који је два пута показиван и на стадиону "Рајко Митић", где је Звезда савладала Чукарички.

Распоред "голубова"...

Суботички суперлигаш имаће изузетно тежак распоред до краја, а следећи меч могао би да буде можда и пресудан, јер ће у недељу гостовати Чукаричком. Потом ће гостовати Звезди, дочекати Раднички из Ниша и завршити сезону на стадиону Партизана, 19. маја.

Резултати 33. кола:

плеј–оф

Црвена звезда – Чукарички 3:0 (0:0)
/Бен 61, Радоњић 77, Аџић 83/

Спартак – Напредак 2:1 (1:0)
/Чечарић 15, Савковић пен 53 – Ндиаје 71/

Вождовац – Војводина 2:1 (2:0)
/Машовић 4, 26 – Арсић 76/

четвртак

Партизан – Раднички 18.00 (Арена спорт)

Табела: Црвена звезда 48, Партизан (–1) 36, Спартак 34, Вождовац 30, Раднички (–1) 28, Чукарички 26, Напредак 26, Војводина 22.

*напомена: Црвена звезда и Партизан кажњени су одузимањем два бода.

плеј–аут

Земун – Борац 2:1 (1:1)
/Вукадиновић 23, Петковић пен 85 – Ф. Кнежевић пен 44/

Мачва – Рад 0:0

Младост – Јавор 3:1 (2:0)
/Шатара 11, П. Павловић 45+1, 83 – Бостон Амани 73/

Радник – Бачка 2:0 (1:0)
/Златановић 31, Жакула 69/

Табела уживо: Младост 25, Земун 24, Радник 22, Мачва 21, Јавор 17, Бачка 16, Рад 16, Борац 12.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар