SLS: Spartak vidi Evropu, Borac jednom nogom ispao!

Fudbaleri Spartaka pobedili su kruševački Napredak sa 2:1 u 33. kolu Superlige i ostali najozbiljniji kandidat za plasman u Evropu.  Zemun poslao Borac u PLS sa bele tačke! Čačani su bili bolji rival u Gornjoj Varoši, ali su kažnjeni posle verovatno nepostojećeg penala.  Penali, isključenja i Subotica koja vidi Evropu! Spartak napravio još jedan, veliki korak ka izlasku u kvalifikacije za Ligu Evrope!

Fudbal 25.04.2018 | 21:25
SLS: Spartak vidi Evropu, Borac jednom nogom ispao!
Pored Crvene zvezde i Partizana, za koje su prve dve pozicije rezervisane, Subotičani su najbliži da nas tokom leta predstavljaju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Posle trećeg kola plej-ofa nalaze se na trećem mestu sa 34 boda, četiri više od Voždovca.

Spartak u finišu sezone ima pakleno težak raspored, pošto u preostala četiri kola gostuje kod Čukaričkog, Crvene zvezde i Partizana, ali imaju bodovnu zalihu koju su sada obezbedili Bojan Čečarić i Mile Savković.

Prvi je načeo goste u prvom poluvremenu, potom je Vukanović promašio penal pre odlaska na odmor, da bi Savković sa bele tačke overio trijumf ekipe sa severa Srbije. Jedino što je Napredak uspeo da uradi jeste da preko Ndiajea ublaži poraz.

Subotičani će najveću borbu za to preostalo mesto u evropskim kvalifikacijama voditi sa Voždovcem, koji se trijumfom od 2:1 nad Vojvodinom probio na četvrtu poziciju.

Već u prvom poluvremenu Alen Mašović je dva puta matirao protivničkog golmana, pa je na "krovu" Voša do kraja samo smanjila preko Arsića.

Borba za titulu je gotovo rešena jer je Crvena zvezda dobila Čukarički sa laganih 3:0 i potrebna su joj još samo tri boda da matematički obezbedi trofej.

Zemun poslao Borac u PLS sa bele tačke! Čačani su bili bolji rival u Gornjoj Varoši, ali su kažnjeni posle verovatno nepostojećeg penala.

Fudbaleri Borca iz Čačka doživeli su ove srede u uvertiri vanrednog 33. kola Superlige četvrti uzastopni poraz koji ih je, kako sada stoje, vratio u Prvu ligu Srbije za sezonu 2018/19.

A, taj poraz i nije bio baš zaslužen, ne samo zbog prikazanog danas u Gornjoj varoši, već i zbog toga što je glavni sudija Miloš Đorđić hladne glave mogao da pokaže žuti karton Miljanu Vukadinoviću za simuliranje umesto što je pokazao na belu tačku u 85. minutu meča.

Odatle, jedan od brojnih povratnika u srpski fudbal koji ovog proleća nose zeleno–beli dres, "ubio je pauka" i ujedno nade Čačana da će izboriti opstanak iako matematički šanse i dalje postoje.

Pogotkom Nikole Petkovića sa bele tačke stavljena je i "tačka na i" kada je ovaj dinamičan duel u pitanju: Zemun – Borac 2:1 (1:1).

Vukadinović, kojem će se pisati i asistencija posle pada u duelu sa Markom Marinkovićem, doveo je Zemunce u vođstvo u 23. minutu što mu je bio već šesti pogodak u deset mečeva od januarskog transfera iz Mlade Boleslav.

Ipak, na odmor se otišlo u egalu, nakon što je Filip Knežević takođe sa bele tačke u 44. minutu zatresao mrežu Marka Miloševića i postigao prvi gol za "zebre" posle tri vezana poraza: Partizan 5:0, Mačva 2:0, Mladost 0:2.

Borac je u drugom poluvremenu imao nekoliko dobrih šansi da povede, od kojih je najbolju proćerdao Mateus. Njegov udarac glavom sa desetak metara ispred Miloševićevog gola prošao je pored stative, ali to nije zaustavilo i ofanzivnu igru Čačana koji su potom, kako to obično biva, kažnjeni iz kontre.

Vukadinović je sa levog krila utrčao u kazneni prostor, proturio loptu pored Marinkovića, koji je stao u mestu, podigao ruke i ispratio rivalov pad – dovoljno uverljiv da Đorđić pokaže na belu tačku, a Petković postigne pogodak kojim je tim trenera Milana Milanovića praktično izborio opstanak.

Ipak, to neće biti osnovni razlog zbog kog će Borac – ako ne bude velikog "kambeka" u poslednja četiri kola plej–aut grupe – igrati drugu ligu naredne sezone.

Bila je ovo četvrta pobeda zeleno–plavih u poslednjih šest mečeva kod kuće, uz jedan remi, dok je Borac ostao sa jednom pobedom (Vojvodina 0:1) i jednim remijem (Radnik 2:2) CELE SEZONE.

Penali, isključenja i Subotica koja vidi Evropu! Spartak napravio još jedan, veliki korak ka izlasku u kvalifikacije za Ligu Evrope!

Sreda je donela uzbudljivo kolo Superlige, prožeto penalima, crvenim kartonima i rezultatima koji bi mogli da odrede i završnicu prvenstva.

Počelo je pobedom Zemuna nad Borcem iz Čačka posle spornog penala dosuđenog u 85. minutu, a nastavljeno mečevima u dve grupe koji su obilovali najstrožim kaznama (5) i isključenjima (6).

Samo u utakmici Voždovac - Vojvodina, završenoj pobedom "zmajeva" od 2:1 (2:0) zahvaljujući pogocima Alena Mašovića u 4. i 26. minutu, glavni arbitar Milorad Mažić nije pokazivao ni na belu tačku, niti vadio crvenu kartu iz džepa.

Fudbaleri Vojvodine do kraja sezone tražiće način da bar ublaže veliku krizu (tri uzastopna poraza!), a mesta u "gornjem domu", koje je prethodnih sezona skoro po pravilu bilo njihovo, ove sezone zauzeće drugi timovi.

"Zmajevi" su tim, izuzetno važnim trijumfom ostali u trci za plasman u Evropu, jer su "vezali" uzastopne pobede i održali korak za Spartakom, ekipom koja je na odličnom putu za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Subotičani su pod vođstvom Vladimira Gaćinovića ostvarili i četvrti uzastopni trijumf, kojim su se učvrstili na trećoj poziciji, sa četiri boda više od "zmajeva" i šest više od Radničkog, koji će u četvrtak igrati protiv Partizana.

Spartak je veliki korak ka izlasku u Evropu ostvario današnjim trijumfom protiv Napretka. Konačan rezultat bio je 2:1, a strelci su bili Bojan Čečarić u 16. minutu i Mile Savković u 53. iz penala. Ibrahima Ndiaje uspeo je potom samo da ublaži neuspeh "čarapana", kojim su ostali na velikih osam bodova udaljenosti od "kote tri".

Da li će Gaćinovićev tim izdržati?

U ostalim mečevima odigranim u sredu pobeđivali su domaćini, izuzev u Šapcu, gde su Mačva i Rad odigrali meč bez golova, u kojem je kuriozitet bio da su "građevinari" zaradili dva crvena kartona u istom minutu.

Radnik je u Surdulici pobedio OFK Bačku 2:0 pogocima Igora Zlatanovića (31. minut) i Srđana Žakule (u 69), uz jedan penal i crveni karton, koji je dva puta pokazivan i na stadionu "Rajko Mitić", gde je Zvezda savladala Čukarički.

Raspored "golubova"...

Subotički superligaš imaće izuzetno težak raspored do kraja, a sledeći meč mogao bi da bude možda i presudan, jer će u nedelju gostovati Čukaričkom. Potom će gostovati Zvezdi, dočekati Radnički iz Niša i završiti sezonu na stadionu Partizana, 19. maja.

Rezultati 33. kola:

plej–of

Crvena zvezda – Čukarički 3:0 (0:0)
/Ben 61, Radonjić 77, Adžić 83/

Spartak – Napredak 2:1 (1:0)
/Čečarić 15, Savković pen 53 – Ndiaje 71/

Voždovac – Vojvodina 2:1 (2:0)
/Mašović 4, 26 – Arsić 76/

četvrtak

Partizan – Radnički 18.00 (Arena sport)

Tabela: Crvena zvezda 48, Partizan (–1) 36, Spartak 34, Voždovac 30, Radnički (–1) 28, Čukarički 26, Napredak 26, Vojvodina 22.

*napomena: Crvena zvezda i Partizan kažnjeni su oduzimanjem dva boda.

plej–aut

Zemun – Borac 2:1 (1:1)
/Vukadinović 23, Petković pen 85 – F. Knežević pen 44/

Mačva – Rad 0:0

Mladost – Javor 3:1 (2:0)
/Šatara 11, P. Pavlović 45+1, 83 – Boston Amani 73/

Radnik – Bačka 2:0 (1:0)
/Zlatanović 31, Žakula 69/

Tabela uživo: Mladost 25, Zemun 24, Radnik 22, Mačva 21, Javor 17, Bačka 16, Rad 16, Borac 12.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar