Устао бивши шампион: Блекбурн више није трећелигаш!

Коначно лепши дани некадашњег првака Премијер лиге.

Фудбал 25.04.2018 | 21:15
Устао бивши шампион: Блекбурн више није трећелигаш!
У августу 2017. године, Блекбурн је поразом против Донкастера пао на 22. место "Лиге један", односно трећег ранга енглеског фудбала.

Тако лош пласман клуб са "Ивуд парка" није доживео још од октобра 1972. године. Сви аларми су брзо укључени и екипа је у наредним данима, недељама и месецима показала праву реакцију, која је потврђена и заокружена овог уторка.

Фудбалери Блекбурна победили су Донкастер 1:0 и вратили се у Чемпионшип после једне сезоне у нижем рангу.

Шампион Енглеске за 1995. годину дефинитивно ће од лета играти у друштву у којем је био пет узастопних сезона (2012-2017) након што је испао из Премијер лиге.

Од лошег почетка такмичарске 2017/18 и пораза у уводне две утакмице, Роверси су заиграли одлично и пратили Виган на путу ка Чемпионшипу. Закључно са вечерашњим тријумфом остварили су 27 победа, 12 ремија и само пет пораза.

Бредли Дак, везиста Блекбурна који је постигао 18 голова, проглашен је најбољим играчем "Лиге један", а у идеалном тиму му се, поред осталих, придружио и искусни нападач, клупска "десетка" Дени Грејем.

Док је Блекбурн славио пласман, разлог за весеље имали су у уторак и навијачи Фулама нашег Славише Јокановића. Прочитајте зашто.

Када је у питању трећа лига, већ сада је познато да ће је следеће сезоне играти дугогодишњи члан Премијер лиге - Сандерленд.

Из "Лиге један" у Чемпионшип су се директно пласирали Виган и Блекбурн, док места од треће до шесте позиције тренутно (непуна два кола пре краја) заузимају Шрузбери, Ротерам, Чарлтон и Сканторп јунајтед.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар