Ustao bivši šampion: Blekburn više nije trećeligaš!

Konačno lepši dani nekadašnjeg prvaka Premijer lige.

Fudbal 25.04.2018 | 21:15
Ustao bivši šampion: Blekburn više nije trećeligaš!
U avgustu 2017. godine, Blekburn je porazom protiv Donkastera pao na 22. mesto "Lige jedan", odnosno trećeg ranga engleskog fudbala.

Tako loš plasman klub sa "Ivud parka" nije doživeo još od oktobra 1972. godine. Svi alarmi su brzo uključeni i ekipa je u narednim danima, nedeljama i mesecima pokazala pravu reakciju, koja je potvrđena i zaokružena ovog utorka.

Fudbaleri Blekburna pobedili su Donkaster 1:0 i vratili se u Čempionšip posle jedne sezone u nižem rangu.

Šampion Engleske za 1995. godinu definitivno će od leta igrati u društvu u kojem je bio pet uzastopnih sezona (2012-2017) nakon što je ispao iz Premijer lige.

Od lošeg početka takmičarske 2017/18 i poraza u uvodne dve utakmice, Roversi su zaigrali odlično i pratili Vigan na putu ka Čempionšipu. Zaključno sa večerašnjim trijumfom ostvarili su 27 pobeda, 12 remija i samo pet poraza.

Bredli Dak, vezista Blekburna koji je postigao 18 golova, proglašen je najboljim igračem "Lige jedan", a u idealnom timu mu se, pored ostalih, pridružio i iskusni napadač, klupska "desetka" Deni Grejem.

Dok je Blekburn slavio plasman, razlog za veselje imali su u utorak i navijači Fulama našeg Slaviše Jokanovića. Pročitajte zašto.

Kada je u pitanju treća liga, već sada je poznato da će je sledeće sezone igrati dugogodišnji član Premijer lige - Sanderlend.

Iz "Lige jedan" u Čempionšip su se direktno plasirali Vigan i Blekburn, dok mesta od treće do šeste pozicije trenutno (nepuna dva kola pre kraja) zauzimaju Šruzberi, Roteram, Čarlton i Skantorp junajted.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar