Венгер: Вријеме одласка из клуба, није била моја одлука!

Арсен Венгер, дугогодишњи менаџер Арсенала, изјавио је да одлазак са 'Емирата' није била скроз његова одлука.  Венгер: Нисам ја одлучио када ћу објавити вест! Менаџер Арсенала рекао је да није његова одлука била да вест о одласку с клупе објави током сезоне. "Искрено, не знам где ћу радити", рекао је.

Фудбал 27.04.2018 | 18:00
Венгер: Вријеме одласка из клуба, није била моја одлука!
Недавно је објављено да Венгер, после 22 године, од следеће сезоне неће више бити шеф стручног штаба Арсенала, упркос томе што уговор има на још годину дана.

Венгер је пред меч против Атлетико Мадрида рекао да се фокусира на оно што ради сваки дан и да се ништа није променило, да ради као и увек.

Шесдесетосмогодишњак каже да ће сигурно наставити да се бави истим послом, али да у овом тренутку не жели да се обавезује.

"Време мог одласка није била моја одлука, а о осталом сам већ причао", изјавио јеВенгер.

На питање о томе да ли ће он бити укључен у бирање новог менаџера Венгер је рекао:

"Увек сам мислио да је најбитније у сваком фудбалском клубу то што свако ради свој посао. Мој посао је се бринем о тиму, о резултатима и трансферима и то сам и радио. Мој посао није да бирам наредног менаџера", јасан је Венгер.

Легендарни француски менаџер Арсен Венгер рекао је на конференцији за медије, да није он изабрао тренутак да објави одлуку о напуштању Арсенала.

"Тајминг стварно није био моја одлука, а о осталом сам већ говорио", рекао је Венгер.

Популарни "Професор" је прошле недеље саопштио да ће на крају сезоне напустити клупу после скоро 22 године, током којих је освојио три титуле првака Енглеске и седам ФА купова.

Венгер је нагласио да је после одлуке о повлачењу, донету сезону пре истека његовог актуелног уговора, наставио да ради свој посао "као што је одувек то и чинио".

Он је додао да не планира да се повуче из тренерског посла, већ само да одлази са "Емирејтса".

"Искрено, не знам шта ћу радити. Наставићу да радим, то је сигурно", рекао је Венгер, којем је Пари Сен Жермен наводно понудио место председника клуба, мада многи Французи прижељкују да управо он наследи актуелног селектора Дидијеа Дешана под условом да он оде након Светског првенства у Русији.

Медији велики број тренера повезују с Арсеналом, а међу њима су и Патрик Вијера и Луис Енрике. Венгер је навео да неће помагати Арсеналу у потрази за његовим замеником, као што је то својевремено радио његов велики ривал сер Алекс Фергусон када се 2013. после 27 трофејних сезона повлачио са места менаџера Манчестер јунајтеда.

Чувени Шкот је тада убедио власнике "ђавола" да је у то време актуелни менаџер Евертона, Дејвид Мојес, идеалан избор, међутим његов земљак није се задржао на клупи до краја сезоне 2013/14. Смењен је у мају.

Венгер је на клупу Арсенала сео 1. октобра 1996. године, а одлуку о повлачењу објавио је у периоду сезоне када је његов састав "закуцан" на шестом месту Премијер лиге које води у Лигу Европе - такмичења у ком се "тобџије" боре за трофеј и позивницу за Лигу шампиона 2018/19 заједно са Атлетиком, Салцбургом и Олимпиком из Марсеја.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар